Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані ООС – 06 травня 2018

Обстановка на лінії зіткнення минулої доби залишалася напруженою, але контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Інтенсивність ворожих вогневих провокацій не знижується, російсько-окупаційні війська продовжують активно обстрілювати наші оборонні позиції, зокрема, із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями ствольної артилерії та танків.

Загалом усі 56 ворожих обстрілів, що були зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні.

У підсумку, бойовики окупаційних адміністрацій РФ зробили 8 пострілів з артилерії калібру 122 мм, 9 пострілів з танку, та випустили по нашим оборонним позиціям Об’єднаних сил близько 60 мін з мінометів калібру 120 та 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 31 раз відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Луганський напрямок

Найбільше загострення минулої доби спостерігалося в районі Новотошківського, де противник активно застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів.

Також під ворожим вогнем опинилися наші опорі пункти в районі населених пунктів Зайцеве, Катеринівка, Красне, Кримське, та Світлодарськ. Тут противник застосовував міномети калібру 82 мм, БМП, гранатомети та стрілецьку зброю різних типів та калібрів.

Загалом у бік наших військових було випущено півсотні мінометних мін різних калібрів. Окремі підрозділи Об’єднаних сил провели успішні рейдові дії. У ході рейду одного бойовика взято в полон.

Донецький напрямок

Зафіксовано 48 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Гнутового, Красногорівки та Широкиного.

На світанку, близько 05:30, в районі Тоненького противник застосував ствольну артилерію калібру 122 мм. У бік наших військових було зроблено 8 артилерійських пострілів калібру 122 мм.

У той же самий час неподалік Новогнатівки вів вогонь ворожий танк, який здійснив 9 пострілів по наших позиціях.

Крім того, у нічний час, під обстрілом з міномету калібру 120 мм опинилися наші захисники в районі Авдіївки.

Решта 43 ворожих обстріли відбувалися зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП. Противник вів вогонь в напрямку наших опорних пунктів в районах населених пунктів Авдіївка, Березове, Верхньоторецьке, Водяне, Гнутове, Кам’янка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Опитне, Піски, Піщевик, Славне, Широкине.

Щодо поточної ситуації на сьогодні, 6 травня, станом на дев’яту годину ранку

В районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях вночі, близько третьої години, російсько-окупаційні війська з мінометів калібру 120 мм обстріляли населений пункт Луганське. По житловому сектору противник випустив 20 мін цього калібру. Втрати та руйнування уточнюються.

Загалом, з опівночі до дев’ятої ранку в районі проведення операції Об’єднаних сил на Луганському напрямку зафіксовано 4 прицільних обстріли наших опорних пунктів. Три з них відбулися в районі Луганського, ще один – в районі Троїцького. Противник застосовував артилерію калібру 122 мм, міномети калібрів 120 та 82 мм, а також гранатомети і великокаліберні кулемети. У бік наших військових було випущено 20 артилерійських снарядів та понад 60 мінометних мін різних калібрів.

На Донецькому напрямку також противник не дотримувався режиму тиші. Ворожі обстріли відбулися в районі Авдіївки, Водяного, Павлополя, Талаківки та Широкиного. Противник переважно застосовував стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети,гранатомети різних типів та БМП.

Внаслідок ворожих обстрілів один наш військовий отримав бойове травмування. Постраждалого оперативно доставили де медичного закладу, стан його здоров’я оцінюється, як задовільний.

Наголошуємо, що ситуація на лінії зіткнення повністю перебуває під контролем наших захисників – військовослужбовців Об’єднаних сил!

http://mediarnbo.org/2018/05/06/zvedeni-dani-oos-06-travnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества