Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 04 квітня 2018

На лінії зіткнення продовжується фіксація порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 24 обстріли опорних пунктів ЗС України з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ. 20 з них визначені як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, які виконують завдання із стримування та відсічі російської збройної агресії, наші військовослужбовці 4 рази були змушені застосовувати у відповідь штатне піхотне озброєння, що не під падає під заборону Мінських угод.

Внаслідок ворожих обстрілів поранено одного захисника. Його доставлено до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я – важкий.

Луганський напрямок

Ворог здійснив 2 прицільних обстріли оборонних позицій Збройних Сил України. Близько 02:00 ночі противник вів вогонь із станкових автоматичних гранатометів (АГС) по наших оборонцях Новоолександрівки. З 09:30, протягом півгодини, окупанти випустили понад 10 мін з мінометів калібру 82 мм по захисниках Луганського. Решту доби на Луганському напрямку спостерігалося відносне затишшя.

Донецький напрямок

Зафіксовано 22 ворожих обстріли, з яких 18 визначені як прицільні. Зокрема, під мінометним обстрілом з боку бойовиків російсько-окупаційних військ з калібру 82 мм опинилися захисники Опитного. Поблизу шахти Бутівка, Водяного та Широкиного зафіксовано вогонь ворожих снайперів.

Застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю окупанти вели активні вогневі провокації в бік наших опорних пунктів в районі н.п. Водяне, Павлопіль, Авдіївка, Невельське, Широкине, Піски, Кам’янка, Піщевик, Мар’їнка, Красногорівка, а також шахти Бутівка.

Інформація ГУР МО України

Російське окупаційне командування вживає додаткових заходів для посилення системи охорони та оборони «пунктів постійної дислокації» з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК. Зокрема, незважаючи на небезпеку для місцевого населення, окупанти встановлюють мінно-вибухові загородження у межах населених пунктів та поблизу місць розташування російських підрозділів. Зазначені заходи здійснюються противником внаслідок збільшення кількості нападів місцевих мешканців на російських військовослужбовців та об’єкти військової інфраструктури російських окупаційних військ.

http://mediarnbo.org/2018/04/04/zvedeni-dani-ato-04-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества