Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 30 квітня 2018

Російсько-окупаційні війська продовжували обстріли наших оборонних позицій із заборонених Мінськими домовленостями видів озброєння. Зокрема, на Луганському напрямку ворог застосував артилерію калібру 122 мм.

Загалом за минулу добу відбулося 47 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, усі вони визначені як прицільні.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 19 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів один наш захисник отримав поранення, ще один – бойове травмування. Їх доставлено до медичних госпіталів для надання необхідної медичної допомоги.

Стан здоров’я одного військового – середньої важкості, другого – задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано 5 провокаційних обстрілів.

Зокрема, як повідомлялося, з опівночі протягом півгодини окупанти здійснили 3 прицільні обстріли з артилерії калібру 122 мм по захисниках Причепилівки.

Міномети калібру 82 мм бойовики застосували по оборонцях н.п. Новозванівка та Новгородське.

Також поблизу Новгородського ввечері противник застосовував зенітну установку ЗУ-23-2, гранатомети та стрілецьку зброю.

Наголошуємо, що бойовики російсько-окупаційних військ вчора ввечері двічі обстріляли зі стрілецької зброї захисників Станиці Луганської з боку окупованої гори Князя Ігоря.

Чергові вогневі провокації окупантів знову унеможливлюють розведення сил та засобів в районі цього населеного пункту.

Зазначимо, що Збройні Сили України готові до виконання рішень Тристоронньої контактної групи у разі неухильного дотримання ватажками окупаційних адміністрацій РФ усіх попередніх домовленостей.

Донецький напрямок

Зафіксовано 42 провокаційних ворожих обстріли.

Ворог ввечері випустив по декілька мін калібру 82 мм по захисниках Авдіївки та шахти Бутівка.

Також вогневі провокації зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів окупанти неодноразово вели в районах н.п. Водяне, Красногорівка, Широкине, Авдіївка, Мар’їнка, Опитне, Кам’янка, Невельське, Лебединське, Павлопіль, Піски, шахта Бутівка.

Поточна ситуація на сьогодні, 30 квітня

З опівночі станом на дев’яту годину ранку сьогодні вже зафіксовано 9 прицільних ворожих обстрілів наших опорних пунктів.

На Луганському напрямку зафіксовано один обстріл. Після 2-ї ночі бойовики вели обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по оборонцях н.п. Валуйське.

Решта 8 прицільних обстрілів спостерігалися на Донецькому напрямку. Зокрема, з 5-ї ранку протягом години противник випустив близько 10 мін з мінометів 120-го та 82-го калібрів по оборонцях шахти Бутівка.

Окрім цього, з гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні наші позиції в районі н.п. Піски, Водяне, Авдіївка, Павлопіль, Широкине та Опитне.

З початку 2018 року заохочувальними відзнаками Міністерства оборони нагороджено понад 2 тисячі 350 військовослужбовців та працівників ЗС України

З початку АТО державні нагороди України отримали більше 51 тисячі 200 та заохочувальні відомчі відзнаки – понад 53 тисячі військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників АТО.

Статусу учасника бойових дій набули понад 228 тисяч військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників АТО.

http://mediarnbo.org/2018/04/30/zvedeni-dani-ato-30-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества