Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 27 квітня 2018

Минулої доби обстановка в районі АТО суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували обстріли наших оборонних позицій, у тому числі із застосовуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Загалом усі 52 ворожих обстріли, зафіксовані на лінії зіткнення минулої доби, визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 30 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів постраждало п’ятеро наших захисників. Троє з них отримали поранення, ще двоє мають бойове травмування внаслідок обстрілу. Стан здоров’я чотирьох постраждалих оцінюється як задовільний, один військовослужбовець перебуває у важкому стані.

Луганський напрямок

Минулої доби було відносно тихо. Тут зафіксовано лише 3 обстріли. Перший з них розпочався о 6 годині ранку в районі Зайцевого. У бік українських військових противник випустив 6 мінометних мін калібру 120 мм. Другий обстріл наших позицій відбувся також в районі Зайцевого опівдні. Противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета та протитанкової рушниці. Крім того, протягом більш ніж двох годин ворог обстрілював наші опорні пункти з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів в районі населеного пункту Золоте.

Донецький напрямок

Зафіксовано 49 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник проявляв у районі Авдіївки, Мар’їнки та шахти Бутівка.

В районі населених пунктів Новотроїцьке та Лебединське противник тричі відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, випустивши у бік наших військових 19 мін цього калібру.

Під обстрілом з мінометів калібру 82 мм опинилися наші захисники в районі Верхньоторецького, Красногорівки, Лебединського, Пісків та шахти Бутівка.

Зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних типів та БМП були обстріляні наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Верхньоторецьке, Водяне, Кам’янка, Красногорівка, Ломакіне, Мар’їнка, Лебединське, Невельське, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Опитне, Піски, Піщевик, Талаківка, Широкине, а також шахти Бутівки.

Поточна ситуація сьогодні, 27 квітня, станом на дев’яту годину ранку

З опівночі зафіксовано 13 прицільних обстрілів наших опорних пунктів.

Один з них відбувся на Луганському напрямку, решта 12 – на Донецькому. Переважно противник застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Разом з тим, наші позиції в районі Лебединського та Світлодарська були обстріляні з мінометів 120 калібру. У бік наших військових загалом було випущено 17 мін.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

За результатами роботи комплексної комісії штабу 8 загальновійськової армії (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ командування російських окупаційних військ продовжує ротаційні заходи командного складу з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го АК російських окупаційних військ. Зокрема, комісією викрито постійне зловживання службовим становищем та алкоголем командиром однієї з окремих мотострілецьких бригад 1-го АК. Разом з тим, з метою приховування зазначеного факту від вищого військового керівництва, командування армійського корпусу планує залишити російського офіцера на посаді.

Російські окупаційні адміністрації тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей продовжують перекладати відповідальність за власні прорахунки на «діяльність українських диверсійних груп». Зокрема, факт отруєння метиловим спиртом шістьох співробітників т. зв. «МВС ЛНР» підконтрольними окупаційній владі ЗМІ висвітлюється як «терористичний акт українських спецслужб».

http://mediarnbo.org/2018/04/27/zvedeni-dani-ato-27-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества