Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 22 квітня 2018

Протягом 21 квітня обстріли оборонних позицій Збройних Сил України із озброєння, що заборонене Мінськими угодами, тривали. Ворог застосовував танки та міномети заборонених калібрів.

Загалом протягом минулої доби, 21 квітня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 47 прицільних обстрілів наших оборонних позицій.

При цьому окупанти здійснили по наших захисниках близько 50 пострілів з танків, та випустили понад 130 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, наші військовослужбовці понад 20 разів відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння, що дозволене Мінськими угодами.

Під час виконання бойових завдань внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинув один захисник України, 1977 р.н. Ще один воїн отримав бойове травмування. Стан його здоров’я – середньої тяжкості.

Внаслідок ворожих обстрілів поранено двох військовослужбовців, ще один отримав бойове травмування.

Військових доставлено до медичних закладів. Стан їх здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано 11 ворожих прицільних обстрілів.

Під мінометні обстріли калібру 120 мм потрапляли захисники Новоолександрівки, Зайцевого та Катеринівки.

Також під обстрілами з мінометів калібру 82 мм перебували наші військові поблизу н.п. Новоселівка, Новоолександрівка, Луганське, Новгородське, Кримське.

В районі вказаних позицій, окрім цього, зафіксовано непоодинокі провокаційні ворожі обстріли з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Ворог знову проявляв активність. Минулої доби тут зафіксовано 36 прицільних обстрілів в бік наших захисників.

Як повідомлялося, зранку, з 06:30 противник одночасно розпочав обстріли з танків та мінометів калібру 120 мм одразу по двох оборонних позиціях українських військових.

Наші захисники поблизу сіл Піщевик та Павлопіль перебували під вогневим впливом окупантів протягом 40 хвилин. За цей час бойовики окупаційних адміністрацій РФ здійснили близько 50 пострілів з танків, випустили понад 65 мін з мінометів калібрів 120 мм, вели вогонь з озброєння БМП.

Зазначимо, що зважаючи на обстріл бойовиками російсько-окупаційних військ в районі Піщевика та Павлополя із озброєння танків, на деякий час було призупинено пропуск громадян на КПВВ «Гнутове», що знаходиться у безпосередній близькості. Цивільне населення, яке перебувало в цьому районі було відведено до безпечних місць. Після 08:00 ранку здійснення перепускних операцій на КПВВ «Гнутове» було відновлено.

Також під ворожі обстріли з мінометів калібру 120 мм потрапили наші захисники Водяного та Новотроїцького.

Непоодинокі обстріли наших опорних пунктів з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано поблизу н.п. Невельське, Піщевик, Павлопіль, Водяне, Лебединське, Авдіївка, Гнутове, Черненко, Талаківка, Красногорівка, Новотроїцьке, Верхнеторецьке, Кам’янка, Ломакіне, Широкине, Мар’їнка та шахти Бутівка.

В районі Павлополя та Новотроїцького вели вогонь ворожі снайпери.

Поточна ситуація сьогодні, 22 квітня

З опівночі, станом на 09:00 сьогодні, 22 квітня, з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ зафіксовано 1 прицільний обстріл.

На Донецькому напрямку ворог з близько 05:30 протягом півгодини вів провокаційний обстріл в бік захисників Талаківки. Окупанти випустили декілька мін калібру 82 мм, застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Повідомлення Прес-центру штабу АТО

Сили Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей продовжують неухильно дотримуватись Мінських домовленостей по усій лінії розмежування сторін. Це стосується й взятих зобов’язань по забезпеченню режиму тиші поблизу об’єктів критичної інфраструктури Донбасу. Йдеться про надання гарантій безпеки пересування робочого персоналу Донецької фільтрувальної станції та проведення дзеркального патрулювання у районі Авдіївки, що здійснюється спільно офіцерами Цивільно-військового співробітництва сил АТО, Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) та представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Штаб Антитерористичної операції зацікавлений у якомога швидшому знятті напруги навколо Донецької фільтрувальної станції, відновленні її безперебійної роботи й поновленні водопостачання для сотень тисяч українців, які проживають як на підконтрольних Україні, так і територіях, тимчасово окупованих російсько-окупаційними військами.

У визначених районах Донецької та Луганської областей триває активна робота інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України

Протягом тижня наші саперні підрозділи перевірили понад 12,5 га території та знешкодили більше 600 одиниць на наявність вибухонебезпечних предметів. Очистили понад 80 км доріг та маршрутів руху.

Загалом, з початку проведення АТО, наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 730 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили більше 194 тисяч 270 вибухонебезпечних предметів.

http://mediarnbo.org/2018/04/22/zvedeni-dani-ato-22-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества