Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 12 квітня 2018

Російсько-окупаційні війська продовжують практику терору відносно цивільного населення. Минулої доби противник обстріляв житлові квартали «старої» Авдіївки. Як повідомлялося, в результаті влучання мінометних мін пошкоджено житловий будинок та технічну споруду по вулиці Лермонтова. На щастя, внаслідок обстрілу місцеві мешканці не постраждали. Факт чергового злочину російських окупантів зафіксовано слідчо-оперативною групою поліції та офіцерами Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Нагадаємо, що за інформацією Покровського відділу поліції Донецької області, факт обстрілу з боку бойовиків російсько-окупаційних військ по житловим кварталам «старої» Авдіївки кваліфіковано за ч.2 ст.258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

Загалом обстановка минулої доби на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала.

Загалом протягом минулої доби нашими військовими зафіксовано 38 ворожих обстрілів. 35 з них визначені як прицільні. З метою збереження життя та здоров’я особового складу, військовослужбовці Збройних Сил України 14 разів були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи виключно дозволену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден з українських військовослужбовців не постраждав.

Луганський напрямок

Противник двічі відкривав вогонь у бік наших позицій.

З міномету калібру 120 мм обстріляні наші опорні пункти в районі Троїцького, та близько 20:35 зі стрілецької зброї – в районі Станиці Луганської.

Таким чином, поблизу Станиці Луганської російсько-окупаційні війська вчергове зірвали розведення сил і засобів сторін, попередньо заплановане на 13 квітня. Про зазначену провокацію Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Зазначимо, що підрозділи Збройних Сил України готові до розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, але за умови дотримання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей.

Донецький напрямок

Як і раніше, переважну активність противник демонстрував на цьому напрямку, застосовуючи танки та міномети різних калібрів.

Зафіксовано 36 ворожих обстрілів. Найбільшу активність противник демонстрував в районі Авдіївки та Водяного.

З мінометів калібру 120 мм противник вів вогонь в районі Пісків та шахти Бутівка. Загалом, у бік наших військових ворог випустив 43 міни цього калібру.

Вночі, у районі Кам’янки, протягом майже години наші позиції обстрілював ворожий танк. У бік наших військових здійснено 16 пострілів.

З мінометів калібру 82 мм противник двічі вів вогонь в районі Пісків та по одному разу – в районі Новотроїцького та шахти Бутівка. Загалом, у бік наших позицій ворог випустив близько 20 мін цього калібру.

Під ворожі обстріли зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних типів також потрапили наші опорні пункти в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Гнутове, Кам’янка, Лебединське, Невельське, Новотроїцьке, Опитне, Павлопіль, Піски, Піщевик, Первомайське, Талаківка, Широкине та шахти Бутівки.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Російським окупаційним командуванням активізовано проведення заходів щодо посилення адміністративно-поліцейського режиму у районах дислокації з’єднань і частин окупаційних військ.

Зокрема, 11 квітня ц.р. під керівництвом представників ФСБ РФ, із залученням сил і засобів т.зв. «республіканських правоохоронних органів» було введено надзвичайно суворі обмеження для місцевих мешканців у районі окупованого н.п. Новоазовськ, де заборонявся виїзд-в’їзд без дозволу, здійснювався перепис документів, номерів телефонів, обшуки помешкань. Зазначені заходи окупантів викликали зростання обурення місцевого населення.

Інформація Прес-центру Штабу АТО

У Соледарі відбулася робоча зустріч керівництва української сторони СЦКК зі Спеціальним представником Голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України Мартіном Сайдіком.

Робочу групу офіцерів Української сторони СЦКК очолив керівник Спільного центру генерал-майор Юрій Остах, який поінформував гостя, зокрема, про проблемні питання щодо відновлення інфраструктури Донбасу.

Йшлося про системну проблему ненадання гарантій безпеки протилежною стороною для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах промислової та цивільної інфраструктури Донбасу, що розташовані поблизу лінії зіткнення, а також недотримання окупаційними адміністраціями РФ режиму припинення вогню.

http://mediarnbo.org/2018/04/12/zvedeni-dani-ato-12-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества