Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 11 квітня 2018

Попри те, що російсько-окупаційні війська активно порушували режим тиші під час Великодніх свят, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, минула доба на лінії фронту відзначилася суттєвим збільшенням кількості обстрілів оборонних позицій наших захисників з боку противника. Окупанти активно застосовували танки та міномети різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 64 обстріли оборонних позицій ЗС України. 61 з них визначені як прицільні. Ворог зробив понад 60 пострілів з танків та випустив по наших опорних пунктах понад 100 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, Українські військовослужбовці 19 разів відкривали вогонь у відповідь на обстріли окупантів. При цьому застосовувалися виключно не заборонені Мінськими домовленостями види озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців отримали поранення, ще один захисник – бойове травмування. Їх оперативно було доставлено до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я усіх наших захисників – задовільний.

Луганський напрямок

Противник здійснив 4 прицільних обстріли опорних пунктів Збройних Сил України.

Ворожа активність проявилася ввечері поблизу Новоолександрівки. З близько 19:00 окупанти тричі вели обстріли наших опорних пунктів, застосовуючи міномети калібру 82 мм, загалом випустивши 15 мін, гранатомети різних типів та великокаліберні кулемети. З озброєння БМП після 20:20 ворог вів вогневий вплив на захисників Луганського.

Донецький напрямок

Зафіксовано 60 ворожих обстрілів наших опорних пунктів. 57 з них визначені як прицільні.

Російсько-окупаційні війська застосовували танки двічі в районі Пісків, а також поблизу Водяного та Камʼянки. Загалом зафіксовано понад 60 ворожих пострілів з танків по позиціях наших захисників.

Окрім цього, понад 100 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм окупанти випустили по наших позиціях в районі н.п. Широкине, Лебединське, Піски, Водяне, Кам’янка, Бердянське, Авдіївка, Талаківка, та поблизу шахти Бутівка.

В районі вказаних н.п., а також поблизу Опитного, Новотроїцького, Красногорівки та Гнутового ворог вів провокаційний вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного неодноразово вів вогонь ворожий снайпер.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російськими окупаційними адміністраціями спільно з російським окупаційним командуванням активізовано пропагандистські заходи з метою поглиблення ідеологічного впливу на місцеве населення, у т.ч. молодь шкільного віку. Зокрема, під виглядом т.зв. «військово-патріотичного виховання молоді» передбачається примусове залучення школярів до занять з ідеологічної, тактичної та вогневої підготовки.

Крім того, відповідно до розпорядження т.зв. «міністерства освіти та науки» російської окупаційної адміністрації на тимчасово окупованій території Донецької області, визначено обов’язковим до вивчення предмет «початкова військова та медико-санітарна підготовка». Одним з етапів оцінювання зазначених предметів для випускників буде виконання вправ стрільб зі стрілецької зброї та нормативів з тактичної підготовки. Оцінювання окупанти передбачають проводити на матеріально-технічній базі з’єднань і частин російських окупаційних військ.

В районі виконання завдань на територіях Донецької та Луганської областей триває активна робота інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України

Протягом тижня наші саперні підрозділи перевірили понад 26,5 га території на наявність вибухонебезпечних предметів, та знешкодили більше 2700 одиниць. Очистили понад 13 км доріг та маршрутів руху.

Загалом, з початку проведення операції із відсічі російської збройної агресії, наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 700 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили більше 191 тисячі 770 вибухонебезпечних предметів. Очистили близько 2 тисяч км доріг та маршрутів руху.

http://mediarnbo.org/2018/04/11/zvedeni-dani-ato-11-kvitnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества