Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 01 квітня 2018

Минулої доби очікуваного після попередніх домовленостей припинення вогню на період Великодніх свят на лінії зіткнення так і не відбулося. Противник, хоч і зменшив кількість обстрілів наших позицій, але не спромігся цілком їх припинити. Противник активно застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети різних типів.

З 11 ворожих обстрілів, зафіксованих минулої доби, 9 визначені як прицільні.

У одному випадку, з огляду на ситуацію, що складалася, військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє захисників України отримали поранення. Обидва постраждалих зараз перебувають у військовому мобільному госпіталі. Стан здоров’я військовослужбовців оцінюється як «середньої важкості».

Луганський напрямок

Протягом майже всієї доби було тихо, але після 20-ї години противник вже «традиційно» двічі обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Катеринівка. Вогонь вівся з мінометів калібру 82 мм, станкового гранатомету та БМП. У бік наших військових ворог випустив чотири мінометних міни.

Донецький напрямок

Вночі російсько-окупаційні війська провели два неприцільних провокаційних обстріли зі стрілецької зброї по оборонних позиціях наших захисників в районі Водяного. А вже у другій половині дня, починаючи з 15-ї години, противник розпочав серію обстрілів, які визначені як прицільні.

Під ворожим вогнем тричі опинилися наші опорні пункти в районі Павлополя, також одиночні обстріли українських позицій зафіксовані в районі населених пунктів Авдіївка, Водяне та Мар’їнка.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх злочинна діяльність продовжують становити небезпеку для місцевого населення.

Окупанти, в порушення Комплексу заходів з виконання Мінських угод (прийняті 12 лютого 2015 року), обладнують приховані позиції важкого озброєння, у т.ч. реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Зокрема, у житловій зоні н.п. Митьково-Качкарі (Новоазовського району) було обладнано склад боєприпасів до РСЗВ БМ-21 «Град» однієї з військових частин так званого «1-го армійського корпусу ДНР». 29 березня ц.р. на зазначеному складі відбулася пожежа, займання снарядів та детонування підривачів. Під час ліквідації наслідків пожежі отримали поранення декілька російських військовослужбовців.

Командування російських окупаційних військ намагається приховати даний інцидент з метою недопущення протестних настроїв місцевого населення.

Анонс

Нагадаємо що завтра, 2 квітня, о 14:00 у Прес-центрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг щодо сучасного стану протимінної діяльності в Україні та перспектив її розвитку. Інформація щодо акредитації представників ЗМІ – на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

http://mediarnbo.org/2018/04/01/zvedeni-dani-ato-01-kvitnya-2018//

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества