Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 09 березня 2018

Протягом доби, що минула, бойовики російсько-окупаційних військ вперто порушували оголошене з опівночі 5 березня перемир’я. Більше того, окупанти застосовували по оборонних позиціях Збройних Сил України міномети.

Протягом минулої доби зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ по оборонних позиціях наших військових.

Наголошуємо, що військовослужбовці Збройних Сил України неухильно дотримуються засад перемир’я та вогонь у відповідь не відкривали!

Із сумом повідомляємо, що вчора ввечері, внаслідок ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, загинув один український військовослужбовець, 1983 р.н.

Це вже друга втрата наших захисників з початку оголошених з опівночі 5 березня домовленостей про припинення вогню.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого військовослужбовця, а також його бойовим товаришам, з якими пліч-о-пліч наш герой обороняв Україну від збройної агресії.

Луганський напрямок

Зафіксовано два прицільних ворожих обстріли позицій наших захисників. Окупанти двічі – з близько 4 ранку, та з 21:00, здійснювали активний вогневий вплив з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів по оборонцях Луганського. Причому ввечері ворожий обстріл тривав близько двох годин.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл. Ввечері, з близько 17:40, протягом півгодини російсько-окупаційні війська вели вогонь по оборонцях Авдіївки з мінометів калібру 82 мм, загалом випустивши близько 15 мін.

В Україні триває приписна кампанія щодо постановки на облік юнаків 2001 року народження при районних (міських) військових комісаріатах

Зокрема, у Харківській області виклику до військкоматів підлягає 8500 осіб.

За інформацією Харківського обласного військкомату вже вивчено близько 7400 осіб. З них переважна більшість – понад 5500 хлопців, повністю придатні для військової служби і вже отримали приписні посвідчення. Півтисячі мають серйозні хвороби. Ще кілька сотень направлено на поглиблене обстеження у цивільних лікарнях для остаточного визначення їхнього стану здоров’я.

Близько 130 17-річних мешканців Харківщини виявили бажання вступати цього року до вищих військових навчальних закладів, а декілька десятків вже мають плани щодо служби у Збройних Силах України на контрактній основі.

Завтра, 10 березня, у Львові відбудеться перше з трьох спортивних тестувань кандидатів для участі у Іграх Нескорених 2018

У міжнародних спортивних змаганнях серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, які цього року відбудуться у Сіднеї, візьмуть участь 15 учасників від України. Загалом заявок подано 355.

Під час спортивних тестувань кандидати змагатимуться у шести спортивних дисциплінах: пауерліфтинг, плавання, атлетика (біг та штовхання ядра), веслування на тренажерах, стрільба з лука та велоспорт на шосе.

Нагадаємо, що торік у Торонто українська збірна завершила змагання у перших для українських військових Іграх Нескорених з 14 перемогами, здобувши 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових медалі.

Запрошуємо представників ЗМІ до висвітлення етапу спортивного тестування наших героїв у Львові. Деталі – на офіційному веб-сайті Міноборони України.

http://mediarnbo.org/2018/03/09/zvedeni-dani-ato-09-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества