Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 03 березня 2018

Той факт, що минулої доби активність противника знову суттєво зросла, свідчить, що російсько-окупаційним військам не потрібно перемир’я. Ворог знову застосовує заборонені Мінськими домовленостями міномети. На жаль, серед наших військових знову є втрата.

Усі 8 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено понад 70 мін калібрів 120 та 82 мм.

У трьох випадках, аби припинити активність противника, військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

На жаль, серед наших військових знову є втрати.

Внаслідок ворожого обстрілу в районі Авдіївки загинув один військовослужбовець Збройних Сил України, 1984 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким загиблого захисника України.

Ще двоє військових отримали поранення. Стан здоров’я наших захисників – задовільний.

Луганський напрямок

Противник тричі нахабно порушив режим припинення вогню.

Двічі, щоразу протягом години, після 12:00 та з 16:00, під ворожими обстрілами з мінометів калібрів 120 мм опинялися наші опорні пункти в районі Троїцького, на Світлодарській дузі.

Ще один обстріл зі стрілецької зброї з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано нашими військовими в районі Станиці Луганської ввечері.

Донецький напрямок

Минулої доби противник відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України 5 разів.

Найбільшу ворожу активність на цьому напрямку зафіксовано в районі Авдіївки. Загалом, протягом п’яти годин, з близько 12:00, з невеликими перервами, противник чотири рази вів обстріли наших опорних пунктів з мінометів калібру 120 та 82 мм, станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також ввечері, понад годину, під ворожим обстрілом з мінометів калібру 82 мм та БМП опинилися позиції українських військових в районі населеного пункту Богданівка.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує підготовку до ведення активних бойових дій на сході України.

У рамках зимового періоду навчання Південного військового округу ЗС РФ (Ростов-на-Дону), на тимчасово окупованих територіях Донбасу спостерігається висока інтенсивність занять з бойової підготовки військ окупанта, насамперед на полігонах «Центральний» та «Ударний».

Інформація прес-центру штабу АТО

Днями, в районі Маріуполя окупанти-бойовики зі складу т.зв. «9-го окремого полку морської піхоти» російсько-окупаційних військ намагалися організувати наступ на українських морських піхотинців.

Троє осіб вирішили «прорвати» передові позиції окремої бригади морської піхоти Збройних Сил України. В результаті вогневого контакту одного члена цієї групи було знищено, інші двоє швидко втекли з поля бою, кинувши зброю.

Також за повідомленням штабу АТО, російсько-окупаційні війська обстріляли з великокаліберних кулеметів населений пункт Зайцеве.

Вогонь вівся трасуючими кулями, внаслідок чого загорівся дерев’яний дах приватного помешкання. Лише дивом ніхто із цивільних осіб не постраждав.

У результаті ворожого обстрілу вщент згоріла літня кухня. Лише завдяки рятувальникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій м. Бахмут, які вчасно прибули на місце пожежі, полум’я не перекинулося на житлову будівлю.

В одному з артилерійських підрозділів сил АТО, що відведений від лінії розмежування на визначені Мінськими угодами відстані, відбулися заняття зі спеціальної підготовки з бойовими розрахунками обслуг

Метою військового вишколу стало відпрацювання дій артилеристів в обороні, підвищення навичок та злагодження дій особового складу.

Варто зазначити, що артилерійські підрозділи постійно підтримують бойову готовність, поєднуючи теорію та практику. Військовослужбовці поетапно пройшли всі елементи навчань: від розгортання підрозділу до зміни місця дислокації в районах відведення.

Оскільки артилерія наразі відведена від лінії розмежування, тренування допомагають нашим захисникам не втрачати навичок та завжди перебувати в готовності до оборони України від російської збройної агресії.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час інтерв’ю для представників ЗМІ наголосив, що у нас є своєї можливості щодо розробки і прийняття на озброєння нової військової техніки, новітнього озброєння, яке досить суттєво вплине на ситуацію в Збройних Силах України, на стан озброєння, а також на ситуацію, яка на сьогодні існує на лінії зіткнення в районі проведення АТО

Міністр оборони України зауважив, що ми маємо використовувати допомогу не тільки від наших закордонних партнерів, яку надають нам такі країни, як Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Канада, а також інші країни. Ми маємо розраховувати також і на наші можливості і потужності. Оборонно-промисловий комплекс України працює достатньо, а останній рік, два дуже потужно, якщо порівняти як це було на початку.

АНОНС МОУ

Анонсуємо, що 5 березня, в рамках офіційного візиту в Україну делегації Міністерства оборони Королівства Швеція, у Києві Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак проведе зустріч з Міністром оборони Королівства Швеція паном Петером Хультквістом

Також відбудуться переговори делегацій оборонних відомств, за підсумками яких передбачений підхід Міністрів оборони до преси.

Деталі акредитації представникам ЗМІ – на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

http://mediarnbo.org/2018/03/03/zvedeni-dani-ato-03-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества