Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 27 березня 2018

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Наші військові вкотре фіксують зростання активності російсько-окупаційних військ, особливо – на Донецькому напрямку. Поряд з цим, приємно зазначити, що жоден військовослужбовець Збройних Сил України не постраждав внаслідок ворожих обстрілів.

39 із 47 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні.

У 10 випадках, аби вгамувати знахабнілого ворога, військовослужбовці Збройних Сил України вимушено відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Зафіксовано 7 обстрілів наших позицій. Найбільшу активність противник виявляв у вечірній та нічний час, застосовуючи гранатомети та стрілецьку зброю різних типів і калібрів, а також БМП.

Тричі під ворожими обстрілами опинилися наші позиції в районі Луганського та двічі – в районі Троїцького. Також противник вів обстріли неподалік Новгородського та Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Минулої доби противник 40 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України. Ворог застосовував увесь спектр стрілецької зброї та гранатомети. В районі Авдіївки окупанти двічі вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, у бік наших військових було випущено 5 мін.

Під щільними обстрілами противника наші захисники найчастіше опинялися в районі Павлополя, Авдіївки, Водяного та Широкиного.

Також зі сторони противника вогонь вівся в районі Верхньоторецького, Гнутового, Кам’янки, Мар’їнки, Пісків, Талаківки, шахти Бутівка.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Російське окупаційне командування нарощує боєздатність з’єднань і частин так званих «армійських корпусів», збільшуючи їхню чисельність шляхом прийняття на військову службу осіб з кримінальним минулим.

Зокрема, відтепер дозволено підписання контрактів з умовно звільненими, незалежно від важкості скоєних ними злочинів. Крім того, російське окупаційне командування обіцяє зазначеній категорії осіб зняти раніше отриману судимість у разі залучення їх до виконання «бойових завдань».

Водночас, молодь призовного віку тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей продовжує масово ухилятися від т.зв. служби у з’єднаннях і частинах окупантів. У зв’язку з цим т.зв. «військові комісаріати» псевдореспублік активізували проведення заходів щодо розшуку та посилення контролю виїзду призовників за межі населених пунктів, у яких вони проживають.

Вчора, 26 березня 2018 року, Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей прийняла заяву, в якій підтверджує свою повну відданість всеосяжному, стійкому та безстроковому припиненню вогню, починаючи з нуля годин за київським часом 30 березня

Тристороння контактна група підкреслює при цьому важливість прийняття і дотримання відповідних наказів про припинення вогню; ефективного застосування дисциплінарних заходів у випадках порушень режиму припинення вогню; відмови від наступальних дій і розвідувальних операцій; незастосування вогню, включаючи вогонь; зокрема, суворого заборони ведення вогню як в напрямку, так і з боку населених пунктів, розміщення і застосування важкого озброєння в населених пунктах і в їх близькості, а також націлювання на об’єкти цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та громадські приміщення.

Слід нагадати, що кожна домовленість про припинення вогню нашими захисниками – військовослужбовцями Збройних Сил та інших військових формувань України завжди дотримувалася неухильно.

Підрозділи української армії, як і завжди, суворо дотримуватимуться Мінських домовленостей у районі проведення операції на території Донецької та Луганської областей, гарантуючи виконання усіх заходів з підтримання сталого припинення вогню.

http://mediarnbo.org/2018/03/27/zvedeni-dani-ato-27-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества