Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 25 березня 2018

На лінії зіткнення зафіксовано загострення ситуації, порівняно з останніми днями. Бойовики російсько-окупаційних військ суттєво збільшили кількість обстрілів оборонних позицій військовослужбовців Збройних Сил України.

Загалом минулої доби зафіксовано 13 прицільних обстрілів оборонних укріплень Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ.

Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ жодний захисник України не був поранений та травмований.

Проте 24 березня в одній з бригад, що виконує завдання на лінії бойового зіткнення, внаслідок необережного поводження з боєприпасами, один військовослужбовець отримав поранення несумісні з життям. Ще одного з пораненнями було доставлено до лікувального закладу та надано необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я – важкий. За повідомленням Прес-центру Штабу, триває з’ясування обставин інциденту.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили 2 прицільних обстріли наших позицій.

Близько 14:30 ворог вів вогонь зі стрілецької зброї по оборонцях Щастя. Вже за темної пори доби, після 21:00, протягом майже години, окупанти застосували гранатомети та великокаліберні кулемети по захисниках Троїцького.

Донецький напрямок

Зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів.

Неодноразово протягом минулої доби ворог вів прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках Лебединського, шахти Бутівка, Кам’янки, Старомихайлівки, Новотроїцького та Павлополя.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів зустріч із новопризначеним головою офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні

У заході взяли участь представники міжнародної неурядової організації «Центр з питань цивільних осіб в умовах конфлікту» в Україні.

Сторони обговорили питання створення та впровадження системи збору і аналізу інформації щодо завданої шкоди цивільному населенню внаслідок бойових дій, підготовки військовослужбовців за тематикою запобігання жертв серед цивільного населення та сприяння формуванню державної політики щодо захисту цивільного населення в умовах конфлікту.

Крім того, досягнуто домовленостей про отримання можливості вивчення українською стороною світового досвіду щодо розробки та впровадження систем і процесів із захисту цивільного населення в умовах конфлікту в операціях за стандартами НАТО, а також у міжнародних миротворчих місіях.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, пріоритетами Командування Об’єднаних сил у гуманітарній сфері під час проведення військової операції є: захист цивільного населення, створення умов для сталого соціального та економічного розвитку регіону, нарощення потенціалу цивільно-військового співробітництва між Об’єднаними силами та органами державної і місцевої влади та взаємодія з міжнародними та недержаними гуманітарними організаціями.

24 березня у Києві, на базі спорткомплексу ЦСК ЗС України відбувся фінальний етап спортивних тестувань кандидатів до Національної збірної України «Ігри Нескорених»

Начальник Управління фізичної культури та спорту МО України полковник Юрій Фіногенов повідомив, що на заключний етап спортивних тестувань у Києві зареєструвалося понад 130 осіб, з яких 19 є представниками Збройних Сил України.

Як зазначив полковник Юрій Фіногенов, «Ігри Нескорених» – невід’ємний елемент соціальної, психологічної і фізкультурно-спортивної реабілітації. Кілька вихідних поспіль у закладах фізичної культури і спорту МО України тривали етапи тестувань військовослужбовців та ветеранів військової служби щодо їх участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених-2018», які відбудуться в Австралії.

Протягом дня учасники тестувань випробовували свої сили у 8 адаптивних дисциплінах: біг, велоспорт на шосе, веслування на тренажері, пауерліфтинг, плавання, стрибки в довжину, стрільба з лука та штовхання ядра.

Випробуванням в Києві завершився етап Всеукраїнських спортивних тестувань в рамках відбору до національної збірної.

Нагадаємо, що протягом 12-13 травня у Києві відбудуться Національні «Ігри Нескорених», за результатами яких буде визначено остаточний склад збірної України, що змагатиметься восени цього року на «Invictus Games» в австралійському Сіднеї.

http://mediarnbo.org/2018/03/25/zvedeni-dani-ato-25-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества