Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 24 березня 2018

Протягом минулої доби, 23 березня, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували вести обстріли оборонних позицій наших захисників. Більше того, терористи-окупанти застосували зброю, заборонену Мінськими домовленостями – міномети калібру 120 мм по цивільній інфраструктурі м. Авдіївка.

Проте спочатку зазначимо, що протягом позаминулої доби, 22 березня, окупанти все ж таки застосовували зброю по наших захисниках. За повідомленням Прес-центру Штабу, після уточнення оперативної інформації стало відомо, що ворожі обстріли зі стрілецької зброї українських позицій на Донеччині, які сталися 22 березня, підтверджуються. За фактом несвоєчасного проходження інформації та порушення порядку надання доповідей, Штабом операції призначено службову перевірку.

Донецький напрямок

Тут відбулося два прицільних ворожих обстріли наших оборонних позицій.

Після 22:00, протягом години, окупанти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по нашим оборонцям Мар’їнки.

Близько опівночі бойовики російсько-окупаційних військ застосували міномети калібрів 82 мм по захисниках Кам’янки. Зафіксовано розрив трьох мін цього калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників – військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, які виконують бойові завдання в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії, немає поранених або травмованих.

Повідомлення Прес-центр Штабу ООС

Обстріл бойовиками російсько-окупаційних військ цивільної інфраструктури населеного пункту Авдіївка зафіксовано спостерігачами Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

Українська сторона СЦКК інформує, що бойовики російсько-окупаційних військ продовжують порушувати «режим всеохоплюючого перемир’я», застосовуючи при цьому зброю, заборонену Мінськими домовленостями, по цивільній інфраструктурі населених пунктів Донбасу.

Так, 23 березня, за результатами фотофіксації, проведеної спостерігачами Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню, встановлено, що противник у період з 13:20 по 14:20 вів вогонь з окупованого населеного пункту Спартак, по цивільній інфраструктурі міста Авдіївка, застосовуючи міномети 120 калібру.

Зокрема, зафіксовано влучання 6 мінометних боєприпасів 120 калібру у господарські будівлі та присадибні ділянки мирних мешканців одного із садових товариств, розташованого у районі залізничного перегону «Авдіївка – Донецьк». На цих ділянках частково зруйновано дачні будинки, пошкоджено огорожу.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про обстріл мирних мешканців Авдіївки з боку бойовиків поінформовано Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню наголошує, що подібні терористичні дії за вказівкою ватажків окупаційної адміністрації РФ свідчить про свідоме та навмисне нехтування ними усіх норм міжнародного гуманітарного права, що несуть пряму загрозу життю та здоров’ю цивільного населення Донбасу.

Інформація Головного управління розвідки міністерства оборони України

Перебування російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей та їх злочинна діяльність продовжують становити небезпеку для місцевого населення.

Зокрема, 22 березня ц.р. під час виконання вправ практичних стрільб артилерійський підрозділ однієї з мотострілецьких бригад т.зв. 1 АК російських окупаційних військ влучив снарядом в житловий будинок в окупованому місті Єнакієве.

Крім того, у житловій зоні також окупованого н.п. Азов окупанти обладнали склад боєприпасів.

23 березня Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак провів зустріч з народними депутатами України

Такий формат зустрічей був започаткований минулого місяця задля покращення комунікації та швидшого розв’язання проблем, які існують у секторі оборони та безпеки держави.

Були обговорені питання, пов’язані з розподілом та використанням бюджетних коштів у 2018 році, щодо необхідності внесення змін у окремі законодавчі акти, які регулюють діяльність оборонного відомства та інші важливі теми, які стосуються покращення медичного та соціального забезпечення військовослужбовців, підготовки кадрів.

Зокрема, українських парламентарів було поінформовано про хід виконання будівельних робіт на об’єктах інфраструктури Міноборони.

Міністр оборони України Степан Полторак розповів про будівництво 4-х комплексних табірних містечок у різних областях України – Широкий лан, Черкаське, Старичі та Дачне-2.

Він зазначив, що прийняв рішення щодо розвитку навчально-матеріальної бази табірних містечок. Будівництво абсолютно нової, сучасної інфраструктури сприятиме створенню нормальних умов в навчальних центрах. Це рішення дасть можливість розширити географію підготовки особового складу.

На території всіх табірних містечок ведеться та планується будівництво гуртожитків поліпшеного типу, включаючи гуртожитки для жінок-військовослужбовців, їдалень, спортивних комплексів, розвиток інфраструктури.

За словами Міністра оборони України, також цього року планується будівництво 184 гуртожитків поліпшеного типу.

Враховуючи масштабні об’єми будівництва, Степан Полторак запросив будівельні компанії долучатися до цього процесу та зазначив, що Міноборони розвиває комплексну інфраструктуру табірних містечок відповідно до всіх стандартів провідних країн світу.

Зокрема, зараз на «Широкому лані» ведеться будівництво цілого комплексу. Це – гуртожитки поліпшеного типу, розраховані на 4 – 6 тисяч чоловік, їдальні, культурний центр, банно-пральний комплекс, медичний та спортивний центри, будуються дороги, інфраструктура, очисні системи, трансформаторні станції, система водопостачання та водовідведення. Задля створення нормальних умов військовослужбовцям для проведення навчань, завершення робіт планується восени цього року.

Також повідомляємо, що за підсумками призначеного та проведеного розслідування щодо ситуації, яка склалася у міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів на полігоні «Широкий лан», рішенням Міністра оборони України притягнуто до відповідальності низку посадових осіб.

http://mediarnbo.org/2018/03/24/zvedeni-dani-ato-24-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества