Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 19 березня 2018

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували порушувати встановлений режим перемир’я. Внаслідок обстрілів постраждав один військовослужбовець Збройних Сил України.

Усі ворожі обстріли наших оборонних позицій визначені як прицільні.

Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали.

Під час ворожого обстрілу в районі один український захисник отримав бойове травмування. Його оперативно доставили до військового мобільного госпіталю, стан здоров’я військовослужбовця оцінюється як середньої важкості.

Луганський напрямок

Приємно зазначити, що на другу добу поспіль тут не лунали постріли.

Донецький напрямок

Минулої доби противник двічі відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України в районі Авдіївки.

Перший ворожий обстріл на цьому напрямку відбувся о 05:00 ранку, другий – о 19:00. Противник застосував стрілецьку зброю та гранатомети різних типів.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Командування російських окупаційних військ додатково нарощує ідеологічну та виховну роботу в з’єднаннях і частинах т.зв. 1-го та 2-го армійських корпусів російсько-окупаційних військ. Зокрема, збільшено кількість і тривалість занять за напрямом т.зв. «політичного інформування» у передових підрозділах противника. Це пов’язано з посиленням сумнівів серед російських військовослужбовців щодо правильності політичного зовнішньополітичного курсу керівництва РФ та легітимності і законності діяльності окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Поряд з цим, російськими пропагандистами інтенсивно поширюються чутки про відновлення активних бойових дій у зв’язку зі зміною Україною формату проведення АТО.

Інформація прес-центру штабу ООС

За даними нашої розвідки, щонайменше п’ятеро бойовиків так званої 7-ї окремої мотострілецької бригади російсько-окупаційних військ постраждали внаслідок вибуху ручної гранати. Детонація боєприпасу з невідомих причин сталася у кишені одного з бойовиків, який загинув. Ще чотири бойовика із пораненнями різного ступеня важкості доправлені до хірургічного відділення лікарні у місті Єнакієве.

Безпосередні ватажки-командири російсько-окупаційних військ намагалися приховати інцидент, «списавши» поранення підлеглих на бойові втрати. Проте інформація про подію стала відомою широкому загалу та вищому командуванню російсько-терористичних військ. Наразі, слідчі органи окупаційної адміністрації намагаються пов’язати вибух нібито з діями української диверсійної групи.

На Чернігівщині відбулися командно-штабні навчання з реактивною артилерійською частиною

Військовослужбовці набули досвіду у плануванні бойового застосування підрозділів та їхнього практичного застосування. Зокрема, в ході практичного етапу навчань, артилеристи набули досвіду у зайнятті району зосередження, основних та запасних вогневих позицій та управлінні вогнем.

http://mediarnbo.org/2018/03/19/zvedeni-dani-ato-19-bereznya-2018-2/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества