Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 18 березня 2018

Протягом минулої доби на лінії фронту спостерігалося відносне затишшя. Ситуація в районі проведення операції перебуває під контролем наших військовослужбовців.

Зафіксовано один прицільний ворожий обстріл з боку бойовиків російсько-окупаційних військ.

Зазначимо, що Українські військовослужбовці, які виконують бойові завдання із оборони нашої країни в рамках операції стримування і відсічі російської збройної агресії, вогонь у відповідь не відкривали та продовжують неухильно дотримуватися Мінських домовленостей та всеохоплюючого перемир’я, оголошеного з опівночі, 5 березня.

Внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників – військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України, немає поранених або травмованих.

Донецький напрямок

На близько 03:00 ночі окупанти вели вогонь з гранатометів по захисниках Опитного.

Решта доби пройшла без порушень режиму перемир’я.

На Донеччині завершився перший етап змагань на «Кращий розрахунок кулемета ДШК»

У конкурсі брали участь представники всіх родів військ та спеціальних військ, які зараз виконують бойові завдання в районі проведення операції стримування і відсічі російської збройної агресії.

Усі учасники – досвідчені кулеметники та стрільці, які неодноразово підтверджували свої професійні навички в бойових умовах. Тож, усі без винятку розрахунки демонстрували хороші результати.

Втім, за рішенням компетентного журі, які уважно відслідковували результати виконання стрільб, правильність виконання нормативів, переможцем конкурсу визначено кулеметний розрахунок Десантно-штурмових військ.

Українські військові активно допомагають мирному місцевому населенню у відновленні зруйнованої російсько-окупаційними військами інфраструктури населених пунктів Донбасу

Зокрема, роботи з відновлення тривають в Авдіївці. Зараз основні зусилля зосереджено на вулиці Леванівській, що у районі старої Авдіївки. Тут будинки зазнали найбільших руйнувань у наслідок ворожих обстрілів.

У першу чергу ремонтні бригади лагодять помешкання малозабезпечених родин, інвалідів та одиноких літніх людей. Як повідомляють офіцери Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), тут вже відновлено близько 50% приватних будинків. Лише протягом 17 березня силами відновлювальних бригад було перекрито близько 200 квадратних метрів дахового покриття будинків приватного сектору. Завершити ремонт покрівель будинків по вулиці Леванівській планують вже до кінця місяця.

Паралельно тривають роботи у багатоквартирних будинках та на об’єктах соціальної сфери.

Ремонтні роботи відбуваються за підтримки Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Координацію робіт здійснюють офіцери Української сторони СЦКК, цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

В районі виконання завдань на територіях Донецької та Луганської областей триває активна робота інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України

Протягом тижня наші саперні підрозділи перевірили понад 11 га території на наявність вибухонебезпечних предметів, та знешкодили більше 2600 одиниць. Очистили близько 1 км доріг та маршрутів руху.

Загалом, з початку проведення операції із відсічі агресії, наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 670 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили більше 188 тисяч вибухонебезпечних предметів. Очистили понад 1 тисячу 183 км доріг та маршрутів руху.

В Одесі близько 30 кандидатів до складу Національної збірної України «Ігри Нескорених», яка змагатиметься восени цього року на міжнародних змаганнях у австралійському Сіднеї, взяли участь у черговому етапі відбору

Тестування спортсменів — чоловіків та жінок, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки на полі бою — проводилось на базі Спортивного комплексу Міноборони України. Окремі види тестування відбулись на базі басейну товариства «Динамо» та легкоатлетичного комплексу «Олімпієць».

Під час відбіркових змагань ветерани продемонстрували свої фізичні можливості у восьми адаптивних видах спорту: бігу, велоспорті на шосе, веслуванні на тренажері, пауерліфтингу, плаванні, стрибках в довжину, стрільбі з лука та штовханні ядра.

Нагадаємо, що фінальна частина змагань з відбору до національної збірної України «Ігри Нескорених» пройде в Києві 24 березня.

http://mediarnbo.org/2018/03/18/zvedeni-dani-ato-18-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества