Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 17 березня 2018

Безумовно, головними подіями доби, що минула, були візит Президента України до лінії зіткнення та призначення Командувача об’єднаних сил.

Проте спочатку про ситуацію на лінії розмежування.

Протягом минулої доби тут зафіксовано відносне затишшя. Але бойовики російсько-окупаційних військ все ж таки не спромоглися у повній мірі дотриматися режиму тиші.

Внаслідок ворожих обстрілів серед захисників України немає поранених або травмованих.

Ситуація в районі проведення операції перебуває під контролем наших військовослужбовців.

Луганський напрямок

Зафіксовано один прицільний ворожий обстріл.

З близько 21:20, протягом години, противник вів вогонь з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів по наших оборонцях Троїцького, з боку окупованого села Санжарівка.

Військовослужбовці Збройних Сил та інших військових формувань України, які виконують бойові завдання на лінії зіткнення продовжують неухильно дотримуватися Мінських угод, та вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація Головного управління розвідки міністерства оборони України

Центром інформаційного протиборства Південного військового округу ЗС РФ, що у Новочеркаську, розпочато підготовку чергового циклу фейкових відео матеріалів антиукраїнської спрямованості на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Зокрема, 15-16 березня ц.р. у населених пунктах Новоазовського району Донецької області фахівцями цього центру із залученням бойовиків та військової техніки однієї з т.зв. частин 1 АК російсько-окупаційних військ проводились зйомки постановочних відео для фабрикування недостовірних повідомлень про т.зв. «порушення українською стороною режиму припинення вогню». До зйомок залучались представники російських ЗМІ та т.зв. «депутати» російських окупаційних адміністрацій.

16 березня Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав район проведення операції

Зокрема, визволений населений пункт Катеринівка.

Його супроводжували високі посадовці, зокрема Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, командувач сил АТО генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Глава держави поспілкувався з місцевими жителями.

«Нам потрібно, щоб тут розпочиналось нарешті мирне будівництво. Ми будемо робити все можливе, щоб швидше був мир, щоб відновлювалось нормальне мирне життя. І ми за наш прапор, нікому і ніколи ні цю землю, ні цих людей не віддамо», – підкреслив Петро Порошенко.

Також Президент України відвідав контрольний пункт в‘їзду-виїзду «Золоте», який знаходиться недалеко від селища Катеринівка і за 300 метрів від лінії зіткнення.

Він наголосив, що роботу цього контрольного пункту постійно блокують російсько-терористичні війська.

«Українська сторона повністю готова для започаткування роботи КПВВ. Надзвичайно важливо, щоб зараз весь світ побачив, що тут стоїть український Президент, що ми виконуємо ті домовленості, які взяли на себе. Ми робимо все можливе, щоб полегшити життя людей, які внаслідок агресії Російської Федерації опинились на окупованій території», – додав Петро Порошенко.

Петро Порошенко підписав Указ, яким призначив на посаду Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва

За час військової служби Сергій Іванович Наєв пройшов шлях від командира взводу до заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Президент висловив переконання, що рівень підготовки та досвід керівництва органами військового управління різного рівня дозволять генерал-лейтенанту Сергію Наєву якісно та відповідально здійснювати керівництво силами та засобами Збройних Сил, інших військових формувань у відсічі та стримуванні російської агресії проти України.

Верховний Головнокомандувач відвідав наших військових на передовій

Глава держави під час зустрічі з військовослужбовцями зазначив, що у Законі про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях викладена стратегія реінтеграції Донбасу в Україну і відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

«Ми змінюємо формат цієї операції, і керівництво переходить до Збройних Сил України. Операцію змінено на операцію Об’єднаних сил», – наголосив Президент і додав, що в підпорядкування керівництва Об’єднаних сил переходять представники військових формувань та правоохоронних органів, залучених до виконання завдань.

Президент Петро Порошенко під час зустрічі із захисниками України підписав Закон щодо надання військовослужбовцям-контрактникам права на отримання грошової компенсації за оренду житла

Його норми передбачають усунення соціальної несправедливості, яка існує в частині надання військовослужбовцям права на отримання грошової компенсації за найм жилого приміщення. Раніше така компенсація була передбачена лише для військовослужбовців офіцерського складу та курсантів. Сьогодні її зможуть отримувати і військовослужбовці рядового, сержантського та старшинського складу військової служби за контрактом, у місцях розгортання, де відсутній житловий фонд.

Глава держави також відвідав наших поранених військових у госпіталі, поспілкувався з воїнами та подякував за захист української землі від агресора.

http://mediarnbo.org/2018/03/17/zvedeni-dani-ato-19-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества