Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 10 березня 2018

Бойовики російсько-окупаційних військ й далі продовжують свідомо порушувати режим припинення тиші на лінії фронту. Хоча окупанти вчора не застосовували міномети, проте вели провокаційні обстріли наших захисників зі стрілецької зброї.

Протягом минулої доби зафіксовано 3 прицільних обстріли з боку російсько-окупаційних військ по оборонних позиціях наших військових.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали, суворо дотримуючись оголошеного з опівночі 5 березня перемир’я.

На превеликий жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, загинув один український військовослужбовець, 1994 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, який мужньо обороняв Україну.

З опівночі 5 березня, коли вступили в силу домовленості Тристоронньої контактної групи про режим припинення вогню, це вже третя втрата для України.

Окрім цього, внаслідок ворожого вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Його доставили до військового мобільного госпіталя й надали необхідну кваліфіковану лікарську допомогу. Стан здоров’я нашого захисника – середньої важкості.

Луганський напрямок

Зафіксовано один прицільний ворожий обстріл по оборонних позиціях Збройних Сил України в районі Станиці Луганської. Ввечері, з близько 19:30 окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї в бік наших захисників.

Донецький напрямок

Противник здійснив 2 прицільних обстріли наших оборонних позицій, також застосовуючи стрілецьку зброю.

Вночі, з близько 02:30, бойовики російсько-окупаційних військ вели обстріл наших захисників в районі Водяного, а після 11:40 – по оборонцях Авдіївки.

На Львівщині триває польовий вишкіл військовослужбовців оперативного резерву

У 184 Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ військовослужбовці, призвані на збори резервістів, вдосконалюють свої знання та навички за різними військово-обліковими спеціальностями.

Програма підготовки призначена для відновлення набутих під час проходження військової служби індивідуальних навичок та збереження бойового досвіду та потенціалу, накопичених воїнами – учасниками АТО.

На полігоні резервісти вдосконалюють навички з інженерної, вогневої, тактичної підготовки й тактичної медицини.

Після завершення зборів, військовослужбовці відбудуть у з’єднання та частини, до яких вони приписані. І вже там вони пройдуть бойове злагодження у складі своїх підрозділів.

У Збройних Силах України активно триває переобладнання казарменого фонду військових містечок для комфортного проживання особового складу

Зокрема, історичні будівлі казарм у місті Теребовля на Тернопільщині в цьому році використовуватимуться військовими за призначенням. У 2004 році підрозділ, який тут розміщувався, було передислоковано до іншого місця. У 2016 році керівництвом держави було прийнято рішення про відновлення функціонування військового об’єкту та сучасного переобладнання казарменого фонду для проживання особового складу. За планами оборонного відомства сюди заселяться військовослужбовці однієї з артилерійських бригад.

Процес капітального ремонту споруд військового містечка вже на фінішній прямій. Солдатська казарма вже стала гуртожитком, де військовослужбовці розміщуватимуться не у загальному приміщенні, а комфортно житимуть в кімнатах по 3-4 чоловіка.

На проведення ремонтних робіт з бюджету Міністерства оборони України були завчасно виділені кошти, проведено відкриті тендерні процедури за системою «Prozorro».

За два роки активних робіт на об’єкті зроблено чимало. Фактично, від старої будівлі оригінальними залишились лише стіни. Усе решта — нове.

Варто зазначити, що крім ресурсів держави, до розбудови інфраструктури реконструйованого об’єкту долучились й органи місцевого самоврядування та підприємці-доброчинці.

Станом на початок 2018 року виконання будівельних робіт на об’єкті складає 95 відсотків. Про це свідчать відповідні акти виконаних робіт. Зараз фактично будівельники чекають, поки зійде сніг, щоби завершити облаштування прибудинкових територій та під’їзних шляхів до будівель.

Представники Національного університету оборони України імені Івана Черняховського взяли участь у щорічній конференції, присвяченій протидії російській «гібридній війні», організованій Балтійським оборонним коледжем, у м. Тарту, Естонія

Конференція, яка проводилася вп’яте, зібрала представників Балтійських країн, Канади, США, Грузії, Польщі, Німеччини, Великої Британії, Данії, Швеції, Фінляндії та інших держав.

В ході конференції начальник Національного університету оборони України генерал-лейтенант Анатолій Сиротенко провів низку ділових зустрічей з представниками навчальних закладів країн-партнерів.

Під час конференції обговорювалися питання протидії російській агресії та «гібридній війні», яку веде ця країна проти цивілізованого світу.

Безпосередню участь в одному з семінарів в рамках конференції взяв представник університету полковник Василь Школяренко. Його доповідь була присвячена проблематиці протидії інформаційній війні Росії проти України.

http://mediarnbo.org/2018/03/10/zvedeni-dani-ato-10-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества