Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 01 березня 2018

Минулої доби знову спостерігалася тенденція до зниження активності російсько-окупаційних військ. Поряд з цим противник не припиняє застосувати заборонену Мінськими домовленостями зброю. Також зазначимо, що минулої доби на лінії фронту жоден з наших захисників не постраждав.

Усі 5 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено близько 30 мін калібрів 120 та 82 мм.

У двох випадках військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

Луганський напрямок

Противник 4 рази обстріляв наші позиції.

Двічі під ворожими обстрілами опинилися наші опорні пункти в районі Луганського, на Світлодарській дузі. Вогонь вівся з мінометів калібру 120 та 82 мм, протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемета.

Ще два обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів усіх типів зафіксовано нашими військовими в районі Кримського та Новолуганського.

Донецький напрямок

Минулої доби противник лише 1 раз відкривав вогонь по позиціях Збройних Сил України в районі Павлополя. Це був обстріл з мінометів калібру 120 та 82 мм.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування Південного військового округу ЗС РФ (Ростов-на-Дону) проводить планові заходи з підвищення рівня професійної підготовки особового складу, у т.ч. з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК російських окупаційних військ.

Встановлено, що наприкінці лютого ц.р. на території Росії організовано проведення курсів підвищення кваліфікації для офіцерів з числа керівного складу т.зв 1 та 2 АК та підпорядкованих з’єднань і частин, зокрема: офіцерів штабу, керівників служб забезпечення та спеціалістів зв’язку. Загальна чисельність зведених груп офіцерів, запланованих на навчання, складає близько 200 осіб.

Цивільно-військове співробітництво Збройних Сил України

Вчора військовослужбовці цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України вкотре доставили хліб мешканцям населених пунктів Травневе та Гладосове.

Також вони скоординували роботи по відновленню дороги Семигір’я-Травневе. Найближчим часом роботи по відновленню цього шляху будуть завершені, а місцеві жителі отримають змогу дістатись до об’єктів соціальної інфраструктури.

Військовослужбовці Збройних Сил України відвідали Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів у місті Авдіївка

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «СІМІК Авдіївка» передали закладу дитячий одяг, взуття та іграшки, які були зібрані в рамках загальношкільної акції «Діти-дітям», проведеної у Рівному.

Педагогічний колектив авдіївського Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, вихованці цього закладу та їхні батьки висловлюють щиру вдячність дітям Рівненщини.

У Києві відбулася робоча зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Віктора Муженка з іноземним радником від Великої Британії з питань фінансового менеджменту та аудиту Філом Джонсом

У ході зустрічі сторони обговорили процес реформування системи управління Збройних Сил України та подальші кроки щодо запровадження стандартів НАТО. Зокрема мова йшла про впровадження нових спроможностей у системи управління військами в рамках стратегічної програми оборонного реформування.

У Львові військовослужбовці Військової служби правопорядку завершують навчання з проведення поліцейських операцій

Фінальний тест по модулям «Поліційні операції» та «Застосування сили» проводяться під керівництвом литовських та українських інструкторів.

Протягом трьох попередніх тижнів курсанти навчалися порядку проведення службового розслідування, роботі військового поліцейського на місці скоєння злочину, порядку застосування спеціальних засобів оборони та примусу тощо.

Вітаємо військове радіо «Армія FM»!

Сьогодні, 1 березня, виповнюється два роки, як у національному медіа-просторі з’явився новий унікальний проект – перше та єдине в Україні військове радіо «Армія FM», про який тепер знає більшість українців, особливо тих, які зараз служать у війську та відбивають ворожу агресію на сході держави.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зазначив, що «Армія FM» тепер є серйозним засобом інформаційної підтримки наших захисників. Також надзвичайно важливо те, що «армійська хвиля» наразі охоплює лінію зіткнення з ворогом. Її програми чують не лише наші військовослужбовці, а й громадяни на окупованій території, що створює адекватну противагу невпинному російському медіа-зомбуванню населення Донбасу.

Міністр оборони України Степан Полторак побажав військовим журналістам «Армія FM» подальших творчих успіхів, нових і вдалих радіопроектів.

http://mediarnbo.org/2018/03/01/zvedeni-dani-ato-01-bereznya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества