Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 27 лютого 2018

Минулої доби обстановка на лінії зіткнення суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по позиціях наших військових. Також з боку проросійських терористів зафіксовано обстріл з артилерійських систем калібру 152 мм околиць мирного селища у Попаснянському районі Луганської області.

Усі 5 ворожих обстрілів наших оборонних позицій визначені як прицільні. Загалом у наш бік було випущено 56 мін калібрів 120 та 82 мм.

В одному випадку, аби вгамувати знахабнілого ворога, військовослужбовці Збройних Сил України були змушені відкрити вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонену Мінськими домовленостями зброю.

Внаслідок ворожого обстрілу троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення. Стан здоров’я двох поранених захисників оцінюється як задовільний, ще одного нашого військовослужбовця – як важкий.

Луганський напрямок

Противник 1 раз обстріляв наші позиції в районі Троїцького. Із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм ворог випустив у бік наших захисників 13 мін.

Донецький напрямок

Минулої доби противник відкривав вогонь по оборонних позиціях Збройних Сил України 4 рази.

Під обстрілами з мінометів калібру 120 мм опинилися наші опорні пункти в районі населеного пункту Піски.

Двічі противник відкривав вогонь з мінометів 82 калібру по нашим позиціям в районі Лебединського.

Ще один ворожий обстріл зі стрілецької зброї зафіксований неподалік Кам’янки.

Інформація Прес-центру Штабу АТО

Внаслідок артилерійського обстрілу бойовиками російсько-окупаційних військ селища Підлісне, що у Попаснянському районі Луганської області, снаряд калібру 152 мм влучив у житловий будинок. У будівлі частково зруйновано фундамент та перекриття даху, вибиті вікна.

На щастя, ніхто з мешканців не постраждав.

Вогонь вівся, орієнтовно, з напрямку від тимчасово окупованого Первомайська.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Скорочення фінансування медичних закладів керівництвом російських окупаційних адміністрацій призводить до погіршення соціально-економічного становища в медичній сфері т.зв. «ЛНР». Продовжується відтік кваліфікованого медичного персоналу з тимчасово окупованих територій сходу України. Відмічено нестачу понад п’ятдесяти відсотків лікарів, насамперед у дитячих відділеннях.

Керівництво окупаційних адміністрацій намагається компенсувати нестачу кадрів шляхом призначення на лікарські посади випускників медичних навчальних закладів без попереднього проходження ними інтернатури. Призначення недосвідчених лікарів спричиняє погіршення стану медичного забезпечення населення окупованих районів.

З метою зменшення відтоку, окупанти вдаються до примусових заходів у відношенні медиків. Кожного медичного працівника попередили про заборону виїзду за межі т.зв. «республік» під особистий підпис. Медичний персонал лікарень отримує погрози, що у разі звільнення вони будуть призвані на військову службу.

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення державними нагородами України»

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено 108 воїнів. Високих державних нагород удостоєно 105 військовослужбовців Збройних Сил України, з яких 43 посмертно і 62 поранених.

26 лютого в Одесі розпочалася головна конференція з планування українсько-американського навчання «Сі Бриз-2018»

Основною метою заходу, який триватиме до 1 березня, буде остаточне опрацювання плану, узгодження сценарію і навчальних питань, визначення сил, засобів та формату проведення, рекогностування районів майбутнього навчання.

У конференції, крім представників Військово-Морських Сил ЗС України та США, беруть участь ще 14 країн — Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, Румунія, Польща, Туреччина і Швеція, представники інших видів ЗС України та силових структур.

Навчання серії «Сі Бриз» – це один із основних інструментів переходу українських ВМС на стандарти НАТО, підтримання миру та стабільності в Чорноморському регіоні.

У Донецькій області стартував всеукраїнський тур патріотичного документального кіно «Одесити на Донбасі», створеного Міжнародним продюсерським центром «Фор-Пост» на замовлення Державного агентства України з питань кіно

Фільм розповідає про одеситів, які брали участь у бойових діях в районі проведення АТО.

Повнометражну документальну стрічку мешканцям прифронтового міста Бахмут та військовослужбовцям, які боронять Україну на Донецькому напрямку презентували голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та Генеральний продюсер фільму і керівник Міжнародного продюсерського центру «Фор-Пост» Олександр Дріз.

Прем’єрний показ цього фільму запланований не лише у кінотеатрах міст. Його зможуть переглянути також і військовослужбовці, які виконують бойові завдання на взводних та ротних опорних пунктах на лінії зіткнення.

У селищі Черкаське, на Дніпропетровщині триває будівництво нового військового містечка для 93-ї окремої гвардійської механізованої бригади

Наразі вже розпочато монтаж залізних каркасів нових модульних казарм. Ведуться бетонні роботи, закладається фундамент та створюються підтримуючі конструкції. Поряд з цим, триває капітальна реконструкція будівлі старої їдальні.

Також розбудовується стаціонарний бригадний польовий табір зі спортивним комплексом та комплексом відпочинку.

http://mediarnbo.org/2018/02/27/zvedeni-dani-ato-27-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества