Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 26 лютого 2018

Минулої доби вздовж лінії зіткнення зафіксовано зниження активності окупантів, проте російсько-окупаційні війська продовжують обстріли позицій військовослужбовців Збройних Сил України з мінометів.

Загалом минулої доби вздовж лінії фронту зафіксовано 5 прицільних обстрілів оборонних позицій Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ.

Застосовуючи штатне піхотне озброєння, що не заборонене Мінськими домовленостями, військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь.

На превеликий жаль, минула доба знову принесла втрату.

Внаслідок обстрілів російських окупантів загинув один наш військовий, 1998 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, та військовослужбовцям підрозділу, в якому наш захисник мужньо захищав Україну від російської збройної агресії.

Окрім цього, внаслідок обстрілів, отримав поранення один український військовий. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя, де він отримує необхідну кваліфіковану медичну допомогу. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли в бік Українських захисників. Вдень з мінометів калібрів 82 мм противник випустив 7 снарядів по оборонцях Зайцевого, а з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів вів вогонь по захисниках Кримського, та близько двох годин – по наших оборонних позиціях в районі Новолуганського.

Донецький напрямок

Зафіксовано 2 прицільних ворожих обстріли. Протягом світлої пори доби, окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм по захисниках Водяного, що на приморській ділянці нашої оборони, та зі стрілецької зброї – по наших оборонцях шахти Бутівка.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Представники ФСБ РФ посилюють свою діяльність на тимчасово окупованих територіях сходу України.

З 20 лютого по 5 березня ц.р. російські інструктори на полігонах т.зв. 1 АК російсько-окупаційних військ проводять комплекс тактико-спеціальних занять з представниками т.зв. «міністерств внутрішніх справ і державної безпеки республік» щодо організації та проведення фільтрації населення, зачисток і перевірок населених пунктів. До забезпечення вказаних заходів також залучається особовий склад, озброєння та військова техніка з’єднань і частин російських окупаційних військ.

Сьогодні, 26 лютого, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак відвідає Фінляндську Республіку з першим офіційним візитом

Захід відбудеться на запрошення Міністра оборони Фінляндії.

27 лютого Міністр оборони України проведе двосторонні переговори з питань безпекової ситуації та поточних питань оборонної реформи Збройних Сил України.

Планується, що в ході візиту відбудеться зустріч з Президентом Фінляндії, а також інші зустрічі на високому рівні.

Днями у Києві відбувся семінар з питань організації підготовки та забезпечення участі збірної команди України в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених-2018», що відбудуться у жовтні в Австралії, серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час бойових дій

Збройні Сили України вже другий рік поспіль призначені відповідальними за проект підготовки команди України для участі в міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених».

Нагадаємо, що у 2017 році збірна команди України вперше взяла участь в «Іграх Нескорених», що відбулися у канадському Торонто. 15 наших спортсменів вибороли 14 медалей: з яких 8 золотих, 3 срібних і 3 бронзові.

Тестування, всеукраїнські змагання та навчально-тренувальні збори до «Ігор Нескорених-2018» відбудуться за участю провідних тренерів закладів фізичної культури і спорту Міністерства оборони України.

Планується, що спортсмени України в Австралії братимуть участь у 6 видах спорту: стрільба з луку, атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, велоспорт на шосе, плавання.

Окрім цього, в рамках «Ігор Нескорених», планується проведення турніру з міні-футболу «Кубок Нескорених» серед військовослужбовців і ветеранів з обмеженими фізичними можливостями. Захід відбудеться за сприяння Міністра оборони України генерала армії України Степана Полторака та Федерації футболу України.

http://mediarnbo.org/2018/02/26/zvedeni-dani-ato-26-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества