Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 24 лютого 2018

Минулої доби бойовики російсько-окупаційних військ продовжували цілити по позиціях військовослужбовців Збройних Сил України із заборонених Мінськими домовленостями калібрів артилерії та мінометів. Внаслідок ворожих обстрілів жодний захисник України не був поранений.

Загалом минулої доби зафіксовано 13 обстрілів оборонних укріплень Збройних Сил України з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник випустив по наших захисниках 15 снарядів із артилерії калібру 152 мм, та близько 10 122-мм снарядів, понад 80 мін з мінометів калібрів 120 мм та 82 мм.

Наші захисники – військовослужбовці Збройних Сил України 7 разів відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Луганський напрямок

Найвищу активність окупанти проявили саме на цьому напрямку. Тут зафіксовано 12 ворожих обстрілів в бік наших захисників. При цьому ввечері ворог випустив по оборонних позиціях військовослужбовців Збройних Сил України 15 снарядів поблизу н.п. Підлісне із артилерії калібру 152 мм, та близько 10 снарядів з калібру 122 мм – в районі Луганського. Зазначу, що наші оборонні позиції саме поблизу Луганського найбільше потрапили під вогневий вплив окупантів. Тут протягом минулої доби неодноразово зафіксовано тривалі ворожі обстріли наших військових також із мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, гранатометів різних систем та іншого піхотного озброєння.

Обстріли із мінометів калібрів 120 мм та озброєння БМП ворог вів по наших захисниках Троїцького. Вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів противник застосовував по наших оборонцях Зайцевого та Новгородського, двічі – поблизу Новоолександрівки.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл. Близько 22:00, протягом майже двох годин, окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів та піхотного озброєння по оборонцях Новотроїцького.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російська окупаційна влада з метою посилення контролю за населенням тимчасово окупованих територій сходу України здійснює заходи щодо створення нових воєнізованих структур (підрозділів охорони) з т.зв. «поліцейськими функціями». Передбачається, що основним завданнями таких підрозділів будуть під приводом «охорони громадського порядку» придушення будь-яких акцій громадської непокори. Комплектування нових структур особовим складом здійснюватиметься за рахунок т.зв. резервістів, які були залучені до зборів на окупованих територіях у січні-лютому ц.р та мають досвід служби у підрозділах внутрішніх військ.

У прес-центрі МО України відбувся брифінг щодо питань психологічної реабілітації військовослужбовців у Збройних Силах України

Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський повідомив, що система надання психологічної допомоги та реабілітації діє як в районі виконання бойових завдань військовими частинами, так і в районах відновлення боєздатності або пунктах постійної дислокації.

Заходи превентивної реабілітації та психокорекції здійснюються силами офіцерів-психологів, позаштатними групами психологічної підтримки, високомобільними групами внутрішньої комунікації, громадськими організаціями психологів-волонтерів, із якими укладено відповідні меморандуми про співпрацю.

Психологічна реабілітація військовослужбовців є обов’язковою складовою заходів відновлення боєздатності військових частин та підрозділів.

За рекомендацією штатних психологів, представників позаштатних спеціалізованих груп або фахівців медичної служби, військовослужбовці, у яких виявлено ознаки бойової психічної травми, направляються встановленим порядком до медичних закладів, центрів медико-психологічної реабілітації Міністерства оборони України та цивільних закладів, із якими Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО укладаються угоди про надання послуг з психологічної реабілітації.

Додамо, що паралельно із загальнодержавними заходами в системі психологічної реабілітації, які проводяться під координацією Міністерства соціальної політики України, триває робота щодо створення мережі регіональних центрів психологічної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України, які будуть підпорядковуватись оборонному відомству. Це питання – на контролі Міністра оборони України.

В Одесі представники Військово-Морських Сил ЗС України провели робочу зустріч з іноземними фахівцями в рамках розробки Стратегії розвитку національного флоту до 2035 року

Як наголосив командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко, процес створення Стратегії розвитку дуже важкий, та відбуватиметься у кілька етапів. Його результатом стане наше бачення розбудови флоту, відповідно до нинішніх викликів та загроз.

Основною метою заходу було опрацювання вимог чинного законодавства України стосовно ролі і місця українських ВМС у захисті національних інтересів на морі, аналіз геостратегічного середовища навколо України і Чорного моря, тенденцій його розвитку, визначення призначення флоту, його обрис і основні цінності. У заході взяли участь представники оборонних відомств Великої Британії, Норвегії і Сполучених Штатів Америки.

Варто зазначити, що Військово-Морські Сили ЗС України у зазначених заходах представляють як керівний склад, так і молоді офіцери, які пройшли навчання за кордоном, неодноразово брали участь у міжнародних навчаннях.

До Міжнародного центру миротворчості та безпеки завітала делегація представників США на чолі із конгресменами пані Еліс Стефанік та паном Ентоні Брауном

Головною метою візиту на Львівщину американських гостей було ознайомлення та спостереження за ходом підготовки підрозділів ЗС України особовим складом інструкторів ЗС США в рамках діяльності «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна».

Конгресмени зустрілися із керівництвом Національної академії сухопутних військ та Міжнародного центру миротворчості та безпеки, й мали змогу відвідати Центр імітаційного моделювання Навчального центру підготовки підрозділів. Іноземні гості побачили роботу тактичних оперативних центрів бригади й батальйону, а також ознайомилися із призначенням та роботою системи віртуального моделювання дій командного складу.

Також цього дня конгресмени побували на одній з навчальних ділянок полігону, де спостерігали за ходом проведення практичних занять наших воїнів під керівництвом американських та українських інструкторів.

http://mediarnbo.org/2018/02/24/zvedeni-dani-ato-24-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества