Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 19 лютого 2018

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати режим тиші та застосовували по Силах АТО заборонені Мінськими угодами калібри мінометів.

Загалом протягом доби, що минула, зафіксовано 10 прицільних ворожих обстрілів наших оборонних позицій. У бік захисників України російсько-окупаційні війська випустили 50 снарядів з мінометів калібру 120 мм, та понад 20 мін – з калібру 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення 1 український військовослужбовець. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника оцінюється як задовільний.

Луганський напрямок

Зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Протягом минулої доби ворог 9 разів прицільно застосовував міномети калібрів 120 та 82 мм по наших оборонцях в районі Новолуганського, Троїцького, Зайцевого та Кримського, гранатомети та стрілецьку зброю – по захисниках Луганського, Новоолександрівки та Станиці Луганської.

Військовослужбовці Збройних Сил України двічі відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи незаборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Донецький напрямок

З близько 15:30, протягом години, ворог випустив по оборонцях Широкиного 15 снарядів з мінометів калібру 120 мм.

Інформація Прес-центру Штабу АТО

Вчора ввечері Прес-центр Штабу АТО оприлюднив повідомлення, що за даними розвідки Штабу, 18 лютого, поблизу передових позицій Сил АТО на Світлодарській дузі, двоє бойовиків т.зв. 7 окремої мотострілецької бригади російсько-окупаційних військ підірвалися на власних мінно-вибухових загородженнях.

Обоє бойовиків виявилися громадянами Російської Федерації. Один із них – Любінов Володимир Володимирович, 1988 р.н., мешканець Краснодарського краю, загинув. Інший – Михайлов Сергій Валерійович, 1972 р.н., мешканець міста Астрахань, отримав мінно-вибухові поранення.

Прес-центру штабу АТО зазначає: не виключено, що проросійські медіа-ресурси намагатимуться звинуватити Сили АТО в порушенні Мінських домовленостей та припишуть загибель й поранення бойовиків українським захисникам.

Як повідомляє Прес-центр: ще один факт російської присутності на Донбасі виявлено. Наразі з’ясовується інформація щодо приналежності цих бойовиків до регулярних військ Російської Федерації.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З метою приховування фактів перекидання озброєння, військової техніки, боєприпасів та пально-мастильних матеріалів з території РФ, командування російських окупаційних військ проводить заходи з обмеження доступу цивільного населення до прикордонних з РФ населених пунктів.

З 15 січня ц.р. закриті в’їзди та виїзди до села Котляревське. Після ретельної перевірки та догляду особистих речей пропускають лише місцевих жителів.

Також, частково закрито проїзд та прохід для цивільних у н.п. Зорі, який використовується окупантами як перевалочний пункт для російської військової техніки, що незаконно перетинає Державний кордон України.

У районі проведення АТО регулярно проводяться заняття з вогневої підготовки для вдосконалення особовим складом вишколу з бойової готовності

На одному з полігонів, що розташований на обумовленій Мінськими угодами відстані від лінії розмежування, військовослужбовці зведеного батальйону практикувалися у влучній стрільбі зі штатної зброї, озброєння БТР та зенітної установки ЗУ-23-2.

Подібні тренування, за участю захисників України різних родів військ, проводяться у місцях відведення постійно, з метою підвищення бойової виучки особового складу.

http://mediarnbo.org/2018/02/19/zvedeni-dani-ato-19-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества