Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 17 лютого 2018

Протягом доби, що минула, бойовики російсько-окупаційних військ продовжували свідомо порушувати режим припинення вогню. При цьому кількість обстрілів позицій наших захисників збільшилась.

Загалом минулої доби зафіксовано 20 прицільних обстрілів наших оборонних укріплень з боку російсько-окупаційних військ. При цьому противник випустив по захисниках України 70 мін калібру 120 мм, та близько 150 мін калібру 82 мм.

Наші захисники – військовослужбовці Збройних Сил України 8 разів відкривали вогонь у відповідь із не забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник був поранений, ще один військовослужбовець отримав бойове травмування. Їх доставлено до медичних закладів. Стан здоров’я одного з військовослужбовців – тяжкий, іншого захисника – задовільний. Наразі їм надається уся необхідна кваліфікована допомога.

Луганський напрямок

Тут ворог був найактивнішим. Зафіксовано 19 тривалих прицільних обстрілів в бік наших оборонців, більшість – на Світлодарській дузі.

Зранку та вдень бойовики російсько-окупаційних військ вели нетривалі обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння в бік захисників Залізного, Луганського, Малинового та Кримського.

З 16:00 години до опівночі зафіксовано суттєву активізацію ворога. Тривалі обстріли з мінометів калібрів 120 та 82 мм противник неодноразово вів по захисниках Луганського, Троїцького, Кримського та Світлодарська. При цьому окупанти супроводжували мінометні обстріли вказаних оборонних позицій, а також поблизу Новоолександрівки, активним вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншого піхотного озброєння. Вночі в районі Луганського зафіксовано ще й обстріли з озброєння БМП.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь на ворожі вогневі провокації із не забороненого Мінськими домовленостями штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл по оборонцях Тарамчука. Близько 9-ї ранку противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування проводить заходи, спрямовані на посилення контролю та недопущення махінацій з матеріальними засобами у підрозділах і частинах т.зв. 1 та 2 армійських корпусів російсько-окупаційних військ. У зв’язку з нарощуванням кількості заходів бойової підготовки окупантів та систематичними затримками у виплаті заробітної плати особовому складу, почастішали випадки привласнення коштів та матеріальних засобів окремими посадовими особами.

Відмічено прибуття до частин і підрозділів противника на тимчасово окуповану територію Донбасу комісії офіцерів Південного військового округу ЗС РФ, що у Ростові-на-Дону. Основною метою роботи комісії визначено перевірку значних витрат коштів під час проведення т.зв. «зборів резервістів» та мобілізаційних заходів у підрозділах російсько-окупаційних військ.

В ході робочого візиту до Німеччини, в рамках участі у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем

Під час зустрічі основну увагу було приділено обговоренню питання щодо перспектив розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Співрозмовники дійшли згоди, що головним завданням майбутньої місії ООН має бути забезпечення повного мирного врегулювання ситуації на Донбасі та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах.

Робоча поїздка Міністра оборони

16 лютого, під час робочої поїздки до району проведення АТО Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак привітав військовослужбовців 46-го окремого батальйону спеціального призначення «Донбас-Україна», який захищає нашу країну від російської агресії у складі 54 окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід», з третьою річницею від дня створення.

Глава оборонного відомства нагородив 168 військовослужбовців підрозділу відомчими відзнаками та преміями.

З метою вшанування кращих військовослужбовців ЗС України продовжується нагородження наших захисників заохочувальними відзнаками Міноборони

З початку 2018 року заохочувальними відомчими відзнаками нагороджено понад 450 військовослужбовців та працівників ЗС України.

З початку АТО державними нагородами України нагороджено 50 тисяч 954 та заохочувальними відзнаками МО України – 51 тисячу 303 військовослужбовця та працівника ЗС України – учасників АТО.

За інформацією Департаменту кадрової політики МО України, станом на 14 лютого статус учасника бойових дій отримали 223 тисячі 656 військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників АТО.

http://mediarnbo.org/2018/02/17/zvedeni-dani-ato-17-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества