Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 13 лютого 2018

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим припинення вогню на лінії зіткнення.

Загалом минулої доби зафіксовано 11 прицільних ворожих обстрілів по оборонних позиціях захисників України. При цьому окупанти випустили по нашим військовослужбовцям понад 30 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Застосовуючи штатне піхотне озброєння, не заборонене Мінськими домовленостями, військовослужбовці Збройних Сил України 7 разів відкривали вогонь у відповідь.

Із сумом повідомляємо, що 12 лютого ми мали втрату. Внаслідок ворожих обстрілів, вчора, близько 10:00, в районі проведення АТО загинув один наш захисник, 1980 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, та бойовим товаришам нашого військовослужбовця.

Окрім цього, внаслідок обстрілів, двоє українських військовослужбовців отримали поранення. Наших захисників було евакуйовано до військових мобільних госпіталів. Стан здоров’я одного з військовослужбовців – задовільний, ще одного нашого захисника – середньої важкості. Наразі їм надається необхідна кваліфікована медична допомога.

Луганський напрямок

Зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку окупантів.

Противник тричі застосовував по наших захисниках Кримського міномети калібрів 120 та 82 мм, супроводжуючи обстріли вогнем з гранатометів та іншої піхотної зброї.

Також ворожі мінометні обстріли з калібрів 82 мм зафіксовано в бік наших оборонних позицій в районі м. Попасна.

Під ворожим вогнем з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів опинилися також наші оборонці поблизу н.п. Зайцеве, Новолуганське, Новгородське, Катеринівка, Світлодарськ.

Вгамовуючи нахабність окупантів, військовослужбовці Збройних Сил України майже на кожен ворожий обстріл давали адекватну відповідь зі штатного піхотного озброєння, що не заборонене Мінськими домовленостями.

Донецький напрямок

Відбулося два порушення режиму тиші з вини бойовиків російсько-окупаційних військ.

Ввечері ворог застосував по оборонцях Водяного міномети калібру 120 мм та великокаліберні кулемети. Також противник вів тривалий прицільний обстріл з гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї в бік наших захисників поблизу Опитного.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Керівництво окупаційних адміністрацій продовжує заходи з примушення місцевих мешканців тимчасово окупованих територій сходу України до участі в бойових діях у складі російських окупаційних військ. Зокрема, представники т.зв. «військових комісаріатів» обліковують прибулих на «мобілізаційні збори» місцевих мешканців, як осіб, що вже склали т.зв. «військову присягу окупаційному режиму».

Ватажки окупантів спрямовують основну увагу, під час підготовки залучених на т.зв «мобілізаційні збори» осіб, на забезпечення комплектування ними мінометних та артилерійських підрозділів російських окупаційних військ.

Група народних депутатів України, на чолі з першим заступником Голови Верховної Ради України Іриною Геращенко, з робочим візитом відвідала Луганську область

Особливістю візиту було те, що у складі делегації прибула Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні пані Сильвія Кортес Мартін.

Делегація, у супроводі офіцерів групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, відвідала та поспілкувалася з місцевими мешканцями нещодавно звільненої від окупантів Катеринівки, оглянула КПВВ «Золоте» та «Станиця Луганська», а також зустрілася з військовослужбовцями Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах проведення АТО.

Інженерно-саперні підрозділи Збройних Сил України активно продовжують свою важливу та небезпечну роботу в районі проведення АТО на територіях Донецької та Луганської областей

Протягом тижня наші саперні підрозділи перевірили понад 3 га території на наявність вибухонебезпечних предметів, та знешкодили 5610 одиниць.

Загалом, з початку проведення АТО наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 646 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили близько 184 тисяч 500 вибухонебезпечних предметів. Очистили понад 1 тисячу 153 км доріг та маршрутів руху.

Сьогодні, 13 лютого, у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України відбулося підбиття підсумків розвідувальної діяльності за 2017 рік

У заході взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко, начальник ГУР МОУ генерал-лейтенант Василь Бурба.

Розвідка в системі оборони країни, особливо тієї, що воює, відіграє надзвичайно важливу роль, оскільки від успішності її діяльності залежить ефективність основних заходів, що формують реальну обороноздатність держави.

Згідно з Указом Президента України двох офіцерів нагороджено орденами Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеня. Державні нагороди розвідникам вручив Олександр Турчинов.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак нагородив іще декількох офіцерів, які також виявили під час служби особливе сумління та високий професіоналізм відзнаками оборонного відомства.

http://mediarnbo.org/2018/02/13/zvedeni-dani-ato-13-lyutogo-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества