Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 7 січня 2018

Щиро вітаємо з Різдвом Христовим!

Бажаємо усім родинного щастя, міцного здоров’я, Божої підтримки та Перемоги!

Минулої доби, порівняно з попередньою, ситуація на лінії зіткнення суттєво не змінилася. Позиції Збройних Сил України вкотре були піддані обстрілам зі сторони російсько-терористичних військ, у тому числі зі зброї забороненого калібру.

Луганський напрямок

Противник тричі відкривав вогонь в бік наших захисників.

Перший обстріл відбувся у другій половині дня в районі населеного пункту Новолуганське. Протягом півгодини противник намагався спровокувати наших військових вогнем зі стрілецької зброї та великокаліберного кулемета.

А вже надвечір, в районі Троїцького, ворог відкрив вогонь з мінометів забороненого Мінськими домовленостями калібру 120 мм. В бік українських військових противник випустив 13 мін.

Ще один обстріл українських позицій зі стрілецької зброї відбувся неподалік Станиці Луганської.

Донецький напрямок

Минулої доби випадків порушення режиму тиші не зафіксовано.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли наших позицій. Усі вони були прицільні.

Суворо дотримуючись домовленостей, військовослужбовці Збройних Сил України вогню у відповідь не відкривали.

Внаслідок ворожого обстрілу в районі Станиці Луганської отримав вогнепальне поранення один український військовослужбовець. Військові медики оцінюють стан його здоров’я як задовільний.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Максим Праута.

Напередодні Різдва Христового учні Соледарської загальноосвітньої школи № 14 завітали до українських військових Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК)

Діти виконали українські колядки та щедрівки, кожний представник української сторони СЦКК отримав власноруч зробленого дітьми янгола-охоронця.

В бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України відбулись перші у 2018 році командирські польоти

Складні погодні умови не стали завадою для професіоналів. Протягом льотної зміни пілоти відпрацювали єдину методику підтримання та відновлення навичок льотного складу в техніці пілотування та навігації, бойовому застосуванні вдень та вночі, а також у складних метеорологічних умовах.

http://mediarnbo.org/2018/01/08/zvedeni-dani-ato-08-sichnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества