Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 28 січня 2018

Завтра, 29 січня, в рамках Всеукраїнських заходів із вшанування пам’яті 100-річчя бою під Крутами, у Києві, у Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації відбудуться урочисті заходи за участю керівництва держави з нагоди присвоєння вищому військовому навчальному закладу почесного найменування «імені Героїв Крут».

Акредитація обов’язкова і триватиме до 15:00 сьогодні, 28 січня, за телефоном: 454-43-65. Детальніше щодо інформації про акредитацію – на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

Зустріч акредитованих журналістів, які бажають висвітлити зазначену подію – о 09:15 29 січня біля КПП Військового інституту телекомунікацій та інформатизації (вул. Cтаронаводницька, 45/1).

Вчора бойовики російсько-окупаційних військ й надалі не спромоглися дотриматися режиму повного припинення вогню.

Протягом доби, що минула, в районі проведення АТО зафіксовано один прицільний ворожий обстріл на Донецькому напрямку.

О 13:30, протягом півгодини, по наших захисниках Верхньоторецького із окупованого російсько-окупаційними військами селища міського типу Пантелеймонівка вів вогонь ворожий снайпер.

На жаль, під час цього обстрілу загинув один наш український захисник, 1990 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також військовослужбовцям підрозділу, у складі якого наш герой захищав Україну від російської агресії.

У Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна відбувся вечір пам’яті, присвячений річниці героїчної оборони Донецького аеропорту

До ліцеїстів завітали військовослужбовці, які боронили Донецький аеропорт: повний кавалер ордена «За Мужність» старший лейтенант Павло Чайка, лейтенант Сергій Голяка, старшина Анатолій Свирид та старшина Павло Новіцький, а також творча група фільму «Кіборги» та режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Почесних гостей привітав легендарний начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Наші герої розповіли ліцеїстам про мужність і героїзм українських військовослужбовців проти російсько-окупаційних військ під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук вручив почесним гостям пам’ятні відзнаки Київського військового ліцею.

На Миколаївщині льотчики бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна Повітряного командування «Південь» здійснили перші в цьому році польоти на літаках МіГ-29 та Л-39

Цим заходом колектив бригади Повітряних Сил ЗС України розпочав перший етап льотної підготовки у новому навчальному році.

Упродовж дня військові льотчики успішно виконали контрольні польоти та льотні вправи з бойового застосування авіації, удосконаливши власний льотно-методичний рівень, навички у техніці пілотування й навігації.

Не менш ефективною виявилась робота й наземного інженерно-технічного складу та усіх підрозділів забезпечення бригади. Завдяки злагодженому та фаховому виконанню визначених завдань та обов’язків усі поставлені завдання були успішно виконані.

На одному з полігонів Миколаївщини артилеристи ВМС ЗС України провели тактичні навчання з бойовою стрільбою

Метою заходу була підготовка підрозділу до самостійних дій при веденні оборонного бою, підтримання постійної готовності до виконання навчально-бойових завдань у складі підрозділу в складній обстановці з урахуванням досвіду АТО, удосконалення навичок командування підрозділами у всіх видах тактичних дій, та виховання високих морально-бойових якостей.

За словами керівника навчань, попри складні метеорологічні умови, військовослужбовці успішно виконали кількакілометровий перехід до місця розгортання гармат та всі заплановані тренувальні заходи.

http://mediarnbo.org/2018/01/28/zvedeni-dani-ato-28-sichnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества