Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 25 січня 2018

Вчора вдень в районі АТО все ж таки відбулося порушення режиму тиші з вини російсько-окупаційних військ. При цьому ворог застосував по позиціях українських захисників міномети різних калібрів.

Загалом протягом минулої доби в районі проведення АТО зафіксовано 3 прицільних ворожих обстріли.

Військовослужбовці ЗС України вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись Мінських домовленостей.

Вчора, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій зі стрілецької зброї поблизу Кряківки один наш захисник отримав поранення. Його доставили до медичного закладу, де надають необхідну допомогу. Стан здоров’я нашого захисника середньої важкості.

Луганський напрямок

Окупанти здійснили 2 прицільних обстріли позицій українських військових зі стрілецької зброї. Це сталося з 18:40 в районі Станиці Луганської та після 21 години поблизу Кряківки.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний обстріл позицій військовослужбовців Збройних Сил України.

Після 17-ї, протягом півгодини, бойовики російсько-окупаційних військ випустили близько 10 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм по наших оборонних позиціях в районі Лебединського.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Ватажки російських окупаційних військ продовжують активні інформаційні заходи, спрямовані на формування у місцевого населення панічних настроїв.

З метою залякування місцевих жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, через підконтрольні окупаційній владі т.зв. ЗМІ поширюється інформація щодо активізації бойових дій у короткостроковій перспективі. Місцевих мешканців примушують вступати до російських окупаційних військ, аргументуючи це необхідністю нібито захисту власних помешкань.

24 січня, до Києва на військовий аеродром прибула чеська делегація на чолі із заступником Голови Сенату Чеської Республіки Іржі Шестаком з метою реалізації проекту реабілітації учасників АТО в Чехії

Як повідомив заступник Голови Сенату Чеської Республіки Іржі Шестак, вони хочуть допомогти нашим військовим – учасникам АТО, які обороняють незалежність України. Тим, хто має складні ампутації і вимагає якісного медичного догляду, Чеська Республіка надає можливість медичної реабілітації у реабілітаційно-санаторному центрі «Дарков», що поблизу міста Острава. Іржі Шестак зазначив, що нині це лише два ветерани АТО, проте він має надію, що цей пілотний проект працюватиме і в подальшому.

Шанс оздоровитися і повернуться до нормального життя, нашим ветеранам АТО подарував Благодійний фонд «REGI Base», який з 2011 року допомагає чеським військовослужбовцям та працює під гаслом «Ми допомагаємо тим, хто служить за нас».

Два ветерани АТО з ампутованими кінцівками Віталій Легуша та Олег Федорчук 24 січня тим же літаком відправились на тижневу медичну реабілітацію до міста Острава.

Зазначимо, що з початку проведення АТО, кількість випадків направлення наших військовослужбовців – учасників АТО на лікування за кордоном складає близько 340. Наші військові проходили лікування у близько 20 країнах. Станом на сьогодні, на лікуванні за кордоном перебувають 8 учасників АТО. З них 6 – у Німеччині, 1 в США, та ще один наш захисник – у Литовській Республіці.

За інформацією Управління верифікації Генерального штабу Збройних Сил України, в Україні протягом поточного тижня за Договором про звичайні Збройні Сили в Європі працює багатонаціональна інспекційна група з США у складі 9 осіб

Ця група, до складу якої увійшли також інспектори з Канади та Словацької Республіки, проводить інспекцію оголошеного місця поблизу м. Харків.

Мета заходу – контроль за дотриманням Україною кількісних обмежень озброєння та військової техніки, що підпадають під дію Договору.

З 9 по 25 лютого відбудуться ХХІІІ зимові Олімпійські ігри

У змаганнях візьмуть участь близько 3000 атлетів з 84 країн. Загалом буде розіграно 102 комплекти нагород у 15 видах спорту.

Приємно зазначити, що серед українських олімпійців семеро представників Збройних Сил України: Сергій Семенов, Артем Прима, Артем Тищенко, Юлія Джима, Ірина Варвинець (усі — біатлон), Олександр Абраменко (фристайл), Аннамарі Данча (сноубординг).

Окрім цього, 24 січня у Литовській Республіці стартували змагання П’ятих Балтійських зимових військових ігор під егідою Міжнародної ради військового спорту (СІЗМ)

У змаганнях беруть участь збірні команди Збройних сил Литви, Латвії, Естонії, США та України, загальна кількість учасників – 80 осіб.

Збірна команда Збройних Сил України складається з 6 спортсменів та тренера Навчально-спортивної бази зимових видів спорту «Тисовець».

Українські спортсмени беруть участь у змаганнях з лижного кросу – індивідуальних перегонах серед чоловіків та жінок, а також у командній змішаній естафеті.

Зазначимо, що сьогодні, 25 січня, дві українські змішані пари (чоловіки та жінки) вибороли золоту та срібну медалі у командній змішаній естафеті.

Анонс МОУ

Завтра, 26 січня, о 16:00 у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення 25-ї річниці заснування Центрального спортивного клубу ЗС України.

У заході візьмуть участь спортсмени Збройних Сил України, чемпіони та призери міжнародних та всеукраїнських змагань, ветерани армійського спорту, керівництво Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України. Вхід вільний.

http://mediarnbo.org/2018/01/25/zvedeni-dani-ato-25-sichnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества