Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 23 січня 2018

Російсько-окупаційні війська не припиняють свою ворожу активність на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Протягом минулої доби зафіксовані чергові нахабні порушення Мінських домовленостей з боку окупантів. Загалом протягом минулої доби в районі проведення АТО зафіксовано 6 прицільних ворожих обстрілів. Окупанти випустили по наших оборонних позиціях 47 снарядів з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Військовослужбовці ЗС України були змушені двічі застосовувати зброю у відповідь, калібр якої не порушує Мінських домовленостей.

На жаль, вчора, близько 8 ранку, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій поблизу Луганського з мінометів та гранатометів, загинув один наш захисник.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також військовослужбовцям підрозділу, де служив наш український герой.

Луганський напрямок

Свою ганебну активність ворог проявив тут, де зафіксовано 5 прицільних обстрілів в бік позицій українських захисників. З близько 8 ранку, протягом трьох годин, окупанти здійснили 4 обстріли по позиціях наших захисників в районі Луганського, застосовуючи міномети калібрів 120 та 82 мм, а також гранатомети. Зокрема, зафіксовано приліт 20 мінометних снарядів різного калібру.

Ще 12 мін з мінометів калібру 120 мм бойовики російсько-окупаційних військ випустили вночі протягом години в бік позицій захисників Троїцького. Тут наші військові адекватно відповіли ворогу з гранатометів.

Донецький напрямок

Зафіксовано 1 прицільний обстріл позицій військовослужбовців Збройних Сил України.

Близько 17 години розпочався ворожий обстріл з мінометів по позиціях українських військовослужбовців в районі Новотроїцького. Загалом зафіксовано приліт 15 ворожих снарядів з міномету калібру 82 мм.

За повідомленням Штабу АТО, наші військовослужбовці, які виконують завдання із захисту України від окупантів поблизу Новотроїцького, помітили, що під час цього обстрілу наших позицій з мінометів, терористи російсько-окупаційних військ також навмисно вели вогонь в бік ними ж окупованого Докучаєвська.

Штаб АТО зазначає, що такими ганебними злочинними діями російські окупанти в чергове свідомо створюють умови для безпідставного обвинувачення українських військових в обстрілах мирних прифронтових населених пунктів.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На окремих територіях Донецької і Луганської областей окупаційна російська влада розгорнула активну інформаційну кампанію з метою підвищення мобілізаційного потенціалу за рахунок місцевого населення. У своїй пропагандистській діяльності окупанти намагаються нав’язати місцевим мешканцям думку про «антинародну спрямованість» Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях». Зокрема, здійснюється залякування нібито «фізичного знищення населення Донбасу» українською владою. Інформаційні заходи окупантів супроводжуються регулярними повідомленнями про переміщення військової техніки ЗС України «для подальшого проведення наступальних дій».

Вказані заходи агресора призводять до зворотної реакції населення, яка полягає у поширенні бажання виїхати з тимчасово окупованих територій та ухиленні від проходження служби у лавах окупаційних військ.

Зокрема, чутки щодо можливої активізації бойових дій та недовіра до командного складу призводять до випадків відмови від виконання т.зв. службових обов’язків окремих підрозділів російських окупаційних військ.

В районі проведення АТО на територіях Донецької та Луганської областей триває небезпечна робота інженерно-саперних підрозділів Збройних Сил України

Протягом тижня сапери Збройних Сил України перевірили 3 га території на наявність вибухонебезпечних предметів, та знешкодили 837 одиниць.

Загалом, з початку АТО наші саперні підрозділи перевірили понад 3 тисячі 641 га території Донецької та Луганської областей, та знешкодили понад 178 тисяч 500 вибухонебезпечних предметів. Очистили понад 1 тисячу 153 км доріг та маршрутів руху.

Інформація Спільного центру з контролю та координації

Вчора, з нагоди Дня Соборності України, представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін взяли участь в урочистих заходах Соледарської міської об’єднаної територіальної громади.

Під час вітального слова керівник української сторони СЦКК генерал-майор Юрій Остах подякував Соледарській міській громаді за багаторічне сприяння діяльності Центру.

Рішенням Соледарської міської ради за активну участь у суспільному житті Соледарської міської об’єднаної територіальної громади було заохочено групу військовослужбовців української сторони СЦКК.

Цього ж дня представники української сторони СЦКК відвідали культурно-виховну «Годину спілкування до Дня Соборності України» у Соледарській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 13 з поглибленим вивченням англійської мови Соледарської міської ради Донецької області, де провели патріотичні зустрічі та вікторини з учнями 5-9-х класів.

http://mediarnbo.org/2018/01/23/zvedeni-dani-ato-23-sichnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества