Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ

Зведені дані АТО – 1 січня 2018

Шановні друзі, щиро вітаємо вас з Новим 2018 Роком!

Бажаємо усім громадянам родинного щастя, міцного здоров’я, Божої підтримки та Перемоги!

Хоча у святкові дні напруга вздовж лінії зіткнення сторін значно ослабла, проте сили окупанта продовжували практику провокаційних обстрілів позицій українських захисників, зокрема, із заборонених Мінськими угодами мінометів.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 7 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

У результаті ворожих обстрілів в районі Верхньоторецького зазнав поранень один український військовослужбовець. Його було доставлено до військового шпиталю та надано лікарську допомогу.

Луганський напрямок

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, тут зафіксовані 2 вогневі прицільні провокації ворога. Увечері відбувся нетривалий обстріл позицій оборонців Станиці Луганської зі стрілецької зброї. А вже перед самим Новим роком майже 40 хвилин противник неабияк дошкуляв українським захисникам на підступах до Луганського. Проросійські найманці випустили тут по нашим опорним пунктам шістнадцять 82-мм снарядів, супроводжуючи мінометний вогонь стрільбою з кулеметів і гранатометів.

Намагання бойовиків спровокувати наших військовослужбовців на вогонь у відповідь закінчилися провалом.

Світ вкотре мав нагоду пересвідчитися, що Збройні Сили України чітко дотримуються узятих зобов’язань щодо забезпечення новорічно-різдвяного припинення вогню.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні сили порушували режим тиші 5 разів. Щоразу ворог здійснював прицільні обстріли. Незаконні збройні формування активізувалися тут вечірньої пори.

Особливо активними вони були неподалік Верхньоторецького. Важке озброєння при цьому противник не застосовував, однак, починаючи від 22-ї години і майже до закінчення доби, із незначними перервами противник вів вогонь із повного спектру піхотного озброєння.

На підступах до Широкиного загарбник випустив по оборонним укріпленням нашого війська 6 мінометних снарядів 82-го калібру та обстріляв наші позиції із гранатометів. Але особливо підступні дії з боку російсько-окупаційних військ відбулися під Гнутовим. Там, за годину до Нового року бойовики відкрили вогонь із 120-ти та 82-мм мінометів, випустивши загалом 6 снарядів. Також, доволі тривалим був і вечірній ворожий обстріл із стрілецького озброєння в бік оборонців Водяного.

Відзначу, що українські захисники утрималися від організації вогневої відсічі у відповідь на злочинні провокації окупанта.

Цивільно-військове співробітництво

За сприянням Збройних Сил України у прифронтовому населеному пункті Травневе відновлено медичне забезпечення.

З нещодавнім відновленням електроенергії, ожив також і медичний пункт села. Офіцери «СІМІС» своїм транспортом доставляють лікарів до Травневого по бездоріжжю.

Для надання консультацій та здійснення амбулаторного прийому залучаються медики Благодійної організації «АСАР».

Нагадаємо, що з 2014 року фахівці цієї благодійної організації опікуються наданням медичної допомоги підрозділам Збройних Сил України, здійснюють стабілізацію та евакуацію поранених разом з військовими лікарями.

http://mediarnbo.org/2018/01/01/zvedeni-dani-ato-01-sichnya-2018/

Прес-центр АТО

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества