Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 6 грудня 2017

Сьогодні Збройні Сили України святкують 26-ту річницю від часу свого створення. У запеклих боях на Сході України народилась нова армія. Тепер це нескорене Українське військо, що зруйнувало плани загарбника й зупинило агресора!

Вітаємо наших воїнів миру – зичимо їм міцного здоров’я, успіхів у службі та в особистому житті.

Повертайтеся додому із Перемогою, живими і неушкодженими!

А агресор, чий лад тримається на багнетах і патологічному зомбуванні суспільства, нехай знає: йому ніколи не перемогти Український народ, який об’єднало його природне прагнення Свободи.

Схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за Україну. Вічна їм слава!

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 24 обстріли позицій Збройних Сил України, 22 з яких були прицільними.

10 разів українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Також є добра новина із передових рубежів нашої оборони: окупант, як і раніше, намагався заподіяти втрат українським військовим. Проте, минулої доби, внаслідок бойових дій в районі проведення Антитерористичної операції жоден наш військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Минулої доби сили противника продовжували обстрілювати позиції українських захисників, зокрема, із заборонених Мінськими угодами мінометів. Але, завдяки успішним контрзаходам українська армія повністю контролює ситуацію в районі проведення АТО.

Луганський напрямок

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, ворог здійснив 16 обстрілів позицій українських захисників, з яких 14 були прицільними. Найпотужніший вогневий вплив російсько-окупаційні війська здійснювали щодо позицій оборонців Луганського, Зайцевого і Новолуганського. Уночі противник відкривав вогонь із 120-мм мінометів по розташуванню наших сил навколо Новозванівки, Катеринівки й Травневого, випустивши загалом 11 снарядів, які згідно Мінського процесу не мали тут падати. Наступного вечора мінометні обстріли відновилися знову. Десять 120-мм мін незаконні збройні формування випустили по захисникам Новолуганського й загалом майже стільки ж 82-мм мінометних снарядів – по оборонним укріпленням навколо Зайцевого і Луганського.

Українські військові тричі вимушено організовували заходи з придушення вогневої активності окупанта, вдаючись винятково до застосування штатного піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні сили порушували режим тиші 8 разів. Ворог активно використовував міномети та гранатомети. Зокрема, в районі Авдіївки і Опитного «гібридні» найманці тричі порушували перемир’я пострілами з мінометів та піхотного озброєння. Уранці, а потім і вдень окупант спромігся випустити тут майже шість десятків 82-мм мінометних снарядів. На Приазов’ї ворог із такого ж мінометного калібру обстріляв оборонців Водяного, а з озброєння БМП та гранатометів – захисників Богданівки.

Аргументом українських військовослужбовців, аби вгамовував окупанта, ставало винятково не заборонене Мінськом штатне озброєння.

Інформація Головного управлінні розвідки МОУ

Російське окупаційне командування продовжує проводити заходи з приховування участі кадрових російських військовослужбовців у бойових діях проти сил АТО і, водночас, щодо запобігання самовільному залишенню ними бойових позицій. У російських військовослужбовців, які перебувають на передових позиціях, в терміновому порядку вилучають особисті документи.

З метою дискредитації сил АТО та виправдання своєї злочинної діяльності на окупованій території Донбасу, противник продовжує проводити заходи інформаційно-психологічного впливу на цивільне населення.

Зокрема, 5 грудня окупаційне командування організувало роботу знімальної групи військових пропагандистів у смузі відповідальності одного з угруповань окупантів для фабрикування так званих «доказів руйнувань, спричинених обстрілами з української сторони».

Цивільно-військове співробітництво

Група Цивільно-військового співробітництва «Мар’їнка» отримала чергову гуманітарну допомогу від Громадської організації «Військові капелани Волині» і мешканців Луцька. Теплі речі, рукавиці, зимовий одяг передані бійцям на бойових позиціях неподалік Мар’їнки. Тим часом офіцери групи Цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ» організували доставку гуманітарної допомоги цивільному населенню сіл Травневе та Гладосове. До цієї акції долучився і підрозділ Збройних Сил, що тримає оборону неподалік.

Волонтери громадської християнської організації «Крила щедрості та турботи» з Києва, ризикуючи своїм життям, разом з військовими роздали не тільки 86 продуктових наборів, а й підтримували морально виснажені війною душі і серця людей.

Офіцери об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва з Краматорська здійснили виїзд до Авдіївки й передали продуктові набори першої необхідності містянам, домівки яких розташовані на лінії розмежування. А от офіцери групи Цивільно-військового співробітництва «Попасна» завітали в гості до місцевого районного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Лелека». Для вихованців закладу гості принесли солодощі – торти, печиво і бублики, передані одним з підрозділів Збройних Сил України.

Надзвичайно плідним у сенсі законодавчого забезпечення сектору оборони видався пленарний день Верховної ради України

Так, у першому читанні ухвалено за основу законопроект Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях». Документ має забезпечити гендерну рівність у всіх військових формуваннях та протидіяти дискримінації за ознакою статі у сфері безпеки і оборони.

У цілому ухвалено також Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державну спеціальну службу транспорту» щодо її статусу. Зокрема, передбачено перепідпорядкувати Державну спеціальну службу транспорту від Міністерства інфраструктури у систему Міністерства оборони. Це оптимізує складові сектору безпеки і оборони України. Встановлено також чисельність цієї служби, яка становитиме 5 тисяч осіб, зокрема 4,6 тисяч військовослужбовців.

На базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації відкрився четвертий сезон Всеукраїнської футбольної ліги учасників антитерористичної операції, присвячений 26-й річниці Збройних Сил України. Організатором і засновником чемпіонату є Федерація футболу учасників АТО

У турнірі беруть участь понад 1,5 тисячі учасників бойових дій. Загалом у змаганнях виступлять 56 колективів. З грудня 2017 року по березень 2018-го футбольні баталії прийматимуть близько 40 міст України. До турніру долучаться військовослужбовці Збройних Сил, прикордонники, представники Національної поліції, Національної гвардії та ветерани АТО.

У Міністерстві оборони України відбулися урочисті заходи з нагоди святкування 26-ї річниці Збройних Сил України

В урочистостях взяли участь керівний склад Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України, члени Колегії оборонного відомства, командири військових частин, військовослужбовці та працівники Збройних Сил, представники духовенства. Під час заходу присутні вшанували хвилиною мовчання військових, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Під час урочистостей Міністр оборони генерал армії України Степан Полторак та Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко нагородили кращих військовослужбовців відомчими відзнаками, нагородами, грошовими преміями і цінними подарунками. Окрім того, за допомогу та всебічну підтримку українського війська і з нагоди Міжнародного дня волонтера, відомчими відзнаками й нагородами нагородили і волонтерів.

Під час святкового заходу було нагороджено 80 кращих військовослужбовців Збройних Сил, а загалом в українському війську заохочено відомчими нагородами і грошовими преміями близько 2 тисяч військовослужбовців.

Шановні друзі!

Команда ІАЦ також долучається до флешмобу, започаткованого бойовим командиром, підполковником Володимиром Горбатюком, який звернувся до усіх із закликом подякувати кожному військовослужбовцю.

Приєднуємося до цієї акції, і –

«ДЯКУЄМО ЗА СЛУЖБУ»!

http://mediarnbo.org/2017/12/06/zvedeni-dani-ato-06-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества