Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 31 грудня 2017

У першій половині дня минулої доби у районі проведення АТО противник дотримувався режиму тиші вздовж усієї лінії зіткнення. По обіді ворог активізувався на Донецькому напрямку, де здійснив декілька вогневих провокацій проти підрозділів Збройних Сил України, у тому числі, із застосуванням важкого озброєння.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли наших позицій. У результаті ворожих обстрілів жоден український захисник не постраждав.

Разом з цим, у результаті підриву невстановленого вибухового пристрою в районі Кримського отримав поранення один наш військовослужбовець. Воїна було оперативно евакуйовано до військового мобільного госпіталю. Наразі його життю ніщо не загрожує.

Луганський напрямок

Упродовж доби випадків порушень противником режиму тиші не зафіксовано.

Донецький напрямок

Після 14-ї години бойовики здійснили 4 прицільних обстріли наших позицій, із яких двічі – по опорних пунктах в районі Павлополя. Тут ворог вів по наших захисниках вогонь із станкових гранатометів і стрілецької зброї, а також випустив дві міни з 82-мм міномету. Обстрілу із стрілецької зброї також піддалися наші позиції поблизу Водяного.

Зважаючи на те, що вогонь противника не становив безпосередньої загрози життю наших військовослужбовців, українські воїни на провокації агресора не відповідали.

Водночас, після 18-ї години окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї по захисниках Гранітного, але були швидко придушені вогнем наших підрозділів у відповідь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські офіцери, призначені в ході останньої ротації на командні посади у з’єднаннях і частинах незаконних збройних формувань, намагаються підвищити бойові спроможності підлеглих підрозділів. Зокрема, вони зобов’язали місцевих ватажків постійно збільшувати кількість і тривалість занять з бойової підготовки, у т.ч., з інтенсивним використанням бойових машин. Це не дозволяє бойовикам проводити належне обслуговування військової техніки.

Так, протягом тижня в одній із частин т.зв. 1 АК під час занять згоріли силові установки на двох танках. Ще кілька машин через порушення режиму експлуатації потребують серйозного ремонту.

Посилення противником уваги на застосуванні бойових машин свідчить про підготовку до можливих наступальних дій. Водночас, нехтування російськими офіцерами питань обслуговування техніки вказує на ймовірність її поповнення з території РФ.

Цивільно-військове співробітництво

У районі проведення Антитерористичної операції військовослужбовці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України привезли дітям Новолуганського новорічні подарунки, нові меблі та будівельні матеріали для ремонту дитячого садку, в який влучила ворожа міна 120-го калібру.

Лише дивом в цей день за двадцять хвилин до обстрілу батьки забрали всіх дітей із садочку та пішли на виставу в місцевий будинок культури.

Слід зазначити, що військовослужбовці ССО разом з благодійним фондом «Серце до серця» допомагають дитячим дошкільним закладам, школам, інтернатам та дитячим будинкам Донбасу вже більше двох років.

Група цивільно-військового співробітництва «Попасна» передала українським військовослужбовцям на передову зібрані волонтерами сухі супові набори, в’язані речі, носки та маскувальні сітки.

У Гірській обласній спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті військовослужбовці доставили дітям одяг та іграшки, зібрані небайдужими мешканцями села Веселе та міста Синельникове Дніпропетровської області.

Офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва «Краматорськ» передали військовослужбовцям солодощі від виробника кондитерських виробів «БАЛУ» та привітання від дитячих садочків і шкіл.

Крім того, офіцери передали одній з малозабезпечених родин Краматорська одяг, продукти, іграшки та розвиваючі книги для дітей, зібрані волонтерами з Кам’янець-Подільського.

Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак відвідав українських військовослужбовців, які проходять курс лікування у Головному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь»

Глава оборонного відомства привітав захисників України з новорічними святами та вручив їм грошові премії у сумі 10 тисяч гривень.

http://mediarnbo.org/2017/12/31/zvedeni-dani-ato-31-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества