Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 30 грудня 2017

Минулої доби на лінії зіткнення знову не спостерігалося повного припинення вогню. Російсько-окупаційні угрупування продовжують порушувати Мінські домовленості. Позиції Збройних Сил України вкотре піддалися обстрілам, на жаль, серед наших військових є втрати.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 6 обстрілів наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі вони були прицільні.

На жаль, серед наших захисників знову є втрати – 1 військовослужбовець загинув, 2 зазнали поранень та бойових травм.

Так, під час ворожого обстрілу в районі шахти Бутівка від смертельного вогнепального поранення загинув український військовослужбовець.

Ще двоє наших захисників були поранені неподалік Кам’янки та Катеринівки.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким нашого воїна, який віддав життя за Україну.

Луганський напрямок

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, окупанти майже добу дотримувалися тиші, але надвечір таки обстріляли позиції Збройних Сил України в районі селища Луганське.

Тоді, протягом 40 хвилин противник зробив 8 пострілів по нашим опорним пунктам з міномету калібру 82 мм, а також вів вогонь зі станкового гранатомету та великокаліберних кулеметів.

Решту доби там було спокійно.

Донецький напрямок

Ворог також активізувався в другій половині дня, тричі відкривши вогонь по нашим опорним пунктам поблизу шахти Бутівка. Здебільшого противник застосовував великокаліберні кулемети, гранатомети різних типів та стрілецьку, зброю, включно із снайперська. Однак, згодом все ж таки випустили в бік наших захисників 2 мінометних міни 82 калібру.

Також обстрілу зі станкового гранатомету та стрілецької зброї піддалися позиції Збройних Сил України в районі Верхньоторецького.

Поблизу Кам’янки противник протягом півтори години вогнем з гранатометів та піхотної зброї намагався спровокувати наших військових на вогонь у відповідь.

Цивільно-військове співробітництво

Офіцери цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України завітали до Краматорського дошкільного дитячого будинку №3 аби привітати його вихованців з прийдешніми Новорічними та Різдвяними святами.

Малечі передали солодощі, дитячі ілюстровані книжки та іграшки, які зібрали вихованці шкіл та дитячих садочків міста Києва.

Військові також відвідали Донецький обласний центр матері та дитини у населеному пункті Дружківка. Там вони привітали дітей з новорічними святами та передали від волонтерів Кам’янця-Подільського продукти харчування, одяг для дорослих і дітей, солодощі, іграшки.

Крім того, групою цивільно-військового співробітництва штабу АТО передано дитячому садочку селища Луганське, що знаходиться поблизу лінії зіткнення, грошовий сертифікат на суму в 16 000 гривень від Київської асоціації військових аташе та додатково ще 2 600 гривень від апарату аташе з питань оборони при Посольстві Німеччини в Україні.

На отримані гроші проведено закупівлю будівельних матеріалів для завершення відновлення цього дитячого садочку, якій постраждав внаслідок артилерійських обстрілів під час інтенсивних бойових дій на Дебальцевському плацдармі у 2015 році.

http://mediarnbo.org/2017/12/30/zvedeni-dani-ato-30-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества