Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 28 грудня 2017

Передусім вітаємо наших військових, волонтерів, науковців, патріотів, які тривалий час перебували в катівнях і в’язницях, створених окупантом на території окремих районів Донецької та Луганської областей з поверненням!

Попри досягнуті домовленості щодо новорічно-різдвяного перемир’я, сили окупанта не спромоглися у повній мірі забезпечити режим тиші.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 4 прицільні обстріли позицій Збройних Сил України.

Українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

У результаті ворожих обстрілів неподалік Водяного поранень зазнали двоє українських військовослужбовців. Їм надається необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, минулої доби ворог не вдавався до вогневих провокацій щодо позицій, які утримують військовослужбовці Збройних Сил України. Жодного факту відкриття вогню з боку противника на цьому напрямку вчора не зафіксовано.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні війська здійснили 4 порушення режиму тиші. Противник прицільно використовував проти наших захисників легке піхотне озброєння, аби спровокувати українських військових на відкриття вогню у відповідь. Зокрема, захисників Водяного бойовики незаконних збройних формувань намагалися спровокувати двічі – в обідню пору та у надвечір’я. Спочатку вони відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів, а наступного разу посилили активність, застосувавши вже більш широкий спектр стрілецького озброєння. Майже годину під Водяним не вщухала ворожа стрілянина, однак наші військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Пізнім вечором окупант вирішив перевірити на міцність оборонців Авдіївки, обстрілюючи їх із великокаліберних кулеметів. Також в цьому районі зафіксовано роботу ворожого снайпера. Практично дзеркально противник діяв і на підступах до Кам’янки.

Інформація військової розвідки

Російське окупаційне командування використовує новорічне перемир’я та дотримання силами АТО умов режиму припинення вогню для інтенсивного застосування диверсійно-розвідувальних груп. Водночас, активізація дій противника в районах хаотичного встановлення російськими інженерними підрозділами мінно-вибухових загороджень призводить до зростання втрат серед розвідувальних підрозділів агресора. Так, минулої доби під час спроби перетнути лінію зіткнення підірвалась на власних мінах диверсійно-розвідувальна група російських окупаційних військ.

27 грудня, в районі Майорська на Донеччині відбулося звільнення із в’язниць на території ОРДЛО українських заручників, більшість з яких незаконно утримували кілька років

Звільнених українців поблизу лінії зіткнення зустрів Президент України Петро Порошенко. Глава держави привітав героїв з поверненням і зауважив, що всі дуже чекали цієї події. Він зазначив, що у процесі повернення бранців значну роль відіграли як зусилля української влади, так і міжнародної спільноти та лідерів наших країн-партнерів, зокрема Франції і Німеччини.

Також окремо Глава держави наголосив і на ефективній роботі Тристоронньої контактної групи з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі та участі у процесі звільнення заручників представників церкви.

До Миколаєва після виконання завдань за призначенням у районі проведення антитерористичної операції повернулася чергова група військовослужбовців Окремого ремонтно-відновлювального полку Ооброєння Збройних Сил України

З цієї нагоди колектив військових ремонтників організував урочисту зустріч побратимів на плацу частини. Учасникам АТО, які повернулися, традиційно вручили хліб-сіль, кращі з них отримали заохочення від командування полку.

Зазначимо, що за чотири місяці виконання заходів у районі проведення АТО військові ремонтники евакуювали 385 одиниць техніки з місць виконання завдань бойових підрозділів. Також їм вдалося відремонтувати та провести обслуговування 139 одиниць техніки.

http://mediarnbo.org/2017/12/28/zvedeni-dani-ato-28-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества