Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 27 грудня 2017

Російсько-окупаційні угрупування, хоча й суттєво знизили свою активність, але не припинили порушувати Мінські домовленості та новорічно-різдвяне припинення вогню. Минулої доби позиції Збройних Сил України знову піддалися обстрілам, на жаль, серед наших військових є втрати. Зараз про це та інше докладніше.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 6 обстрілів наших позицій по всій лінії зіткнення. Усі вони були прицільні. Військовослужбовці Збройних Сил України вогонь у відповідь не відкривали.

На жаль, серед наших захисників є втрати – 1 військовослужбовець загинув, ще 5 зазнали поранень та бойових травм.

Так, під час ворожого обстрілу в районі шахти Бутівка від смертельного вогнепального поранення загинув один український військовослужбовець.

Ще двоє наших захисників були поранені ворожими снайперами в районі Золотого та Новолуганського. Стан здоров’я одного з них оцінюється як важкий.

А поблизу Луганського двоє наших військовослужбовців зазнали бойових травм внаслідок ворожого обстрілу.

Також зазнав поранення один військовослужбовець Національної гвардії України. Він підірвався на вибуховому пристрої в районі н.п. Водяне.

Всі поранені оперативно доставлені до медичних закладів, де їм надана кваліфікована допомога.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким нашого воїна, який віддав життя за Україну.

Луганський напрямок

Окупанти 5 разів відкривали прицільний вогонь по нашим опорним пунктам.

Перший обстріл на цьому напрямку відбувся о 14:35 в районі селища Луганське. Тоді протягом години противник вів вогонь по нашим позиціям з міномету калібру 82 мм, гранатометів різних типів, зенітної установки ЗУ-23, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Надвечір ворог вдруге застосував міномети калібру 82 мм і знову ж таки в районі Луганського. Окрім цього противник відкрив вогонь з великокаліберного кулемета. Загалом в нашу сторону протягом дня було випущено 23 міни калібру 82 мм.

Крім того, під обстріли противника потрапили опорні пункти Збройних Сил України в районі населених пунктів Новолуганське, Золоте та Станиця Луганська. Вогонь вівся зі стрілецької зброї, включно із снайперською.

Донецький напрямок

Опівдні ворог здійснив один 45-хвилинний обстріл зі стрілецької зброї опорного пункту Збройних Сил України поблизу шахти Бутівка. Решту минулої доби тут дотримувався режим тиші.

Інформація Головного управління розвідки

На тимчасово окупованих територіях Донбасу зростає недовіра населення до пропагандистських заходів російського окупаційного командування, зокрема до агітації на проходження військової служби у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

У грудні ц.р. представниками т.зв. «військових комісаріатів» виявлено відсутність за місцем проживання значної частини потенційних призовників, родичі яких приховують інформацію про місця їх знаходження, заявляючи що ті начебто виїхали до Росії.

Небажання проходити військову службу у складі російських окупаційних військ серед громадян окупованого Донбасу ґрунтується на втраті ідеологічної мотивації, побоюванні за власне життя, обізнаності про грубість та несправедливе ставлення російських командирів до підлеглих, особливо призваних з числа місцевого населення.

За повідомленням штабу АТО, мешканцям прифронтового селища Верхньоторецьке до Новорічних свят тимчасово спростили режим перетину лінії розмежування для того, щоб потрапити на непідконтрольну Україні територію до рідних та близьких

Цей крок командуванням антитерористичної операції зроблено назустріч людям, враховуючи їх нагальні потреби.

В подальшому, перетин лінії розмежування буде здійснюватися встановленим порядком, відповідно до вимог чинного законодавства України через контрольні пункти в’їзду-виїзду (КПВВ).

Українські десантники, які виконують бойові завдання на сході України, напередодні Новорічних та Різдвяних свят завітали до дитячого будинку міста Покровськ та привітали дітей. Військові привезли для малечі солодощі, вітаміни та продуктові набори

У відповідь наші воїни отримали щирі дитячі посмішки та слова вдячності.

http://mediarnbo.org/2017/12/27/zvedeni-dani-ato-27-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества