Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведення штабу АТО на 06:00 – 20 грудня 2017

Ситуація у районі проведення АТО у вечірній час стабілізувалася, проте залишалася неспокійною. Російсько-окупаційні війська на різних ділянках лінії зіткнення продовжували застосовувати заборонені міномети.

Загалом минулої доби російсько-терористичні війська 32 рази порушили режим тиші. У більш ніж половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів.

У результаті бойових дій не обійшлося без втрат з нашого боку. Поранень зазнали п’ятеро військовослужбовців, ще один отримав бойову травму і, нажаль, Україна втратила двох захисників.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїнів, які віддали життя за Батьківщину.

За даними, які оприлюднив сьогодні вранці речник прес-центру штабу Антитерористичної операції підполковник Василь Лабай, на Луганському напрямку, за темної пори доби, ворог зі 120-мм мінометів обстріляв оборонні укріплення сил АТО на підступах до Травневого, а зі стрілецької зброї турбував захисників Станиці Луганської.

На Донецькому напрямку з мінометів 82-го калібру і гранатометів противник вів вогонь по наших позиціях у районі Новотроїцького, Лебединського і шахти Бутівка. З озброєння БМП та кулеметів агресор порушував перемир’я поблизу Гнутового, а з легкого піхотного озброєння бойовики обстрілювали українських воїнів, які тримають оборону біля Верхньоторецького та Старогнатівки.

Також учора, 19 грудня, російсько-окупаційні угрупування застосували реактивні системи залпового вогню по жилим кварталам населеного пункту Зайцеве.

Вогонь вівся із району тимчасово окупованого противником міста Горлівка. За попередньою інформацією, обстріл вівся із житлових кварталів.

http://mediarnbo.org/2017/12/20/zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-20-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества