Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 14 грудня 2017

Минулої доби інтенсивність ворожих обстрілів позицій Збройних Сил України в районі проведення АТО не змінилася. Окупанти продовжували грубо порушувати Мінські домовленості, застосовуючи озброєння заборонених калібрів, у тому числі 152-міліметрові артилерійські системи.

Загалом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 30 обстрілів наших позицій по всій лінії зіткнення. Військовослужбовці Збройних Сил України 18 разів відкривали вогонь у відповідь.

На жаль, під час ворожих обстрілів під Авдіївкою від смертельного кульового поранення загинув один український військовослужбовець. Ще один дістав поранення внаслідок обстрілу в районі Луганського і був оперативно евакуйований до військового мобільного госпіталю. Зараз його життю нічого не загрожує.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким воїна, який віддав життя за Україну.

Луганський напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, найгарячіше було саме тут, де ворог прицільно обстріляв опорні пункти Збройних Сил України 16 разів. У шести випадках це було заборонене мінськими домовленостями озброєння.

Найбільша кількість обстрілів на цьому напрямку сталася в період від опівночі і до сьомої години ранку. Так, близько 4 години ранку в районі населеного пункту Врубівка ворог протягом майже години обстрілював наші позиції з артилерії калібром 152 міліметри.

З мінометів 120-го калібру противник відкривав вогонь 6 разів. Під обстрілами опинилися наші опорну пункти в районі Луганського, Попасної та Кряківки. Загалом у наш бік було випущено 58 мін цього калібру.

З мінометів калібру 82 мм противник обстріляв наші позиції в районі населених пунктів Луганське, Новоолександрівка та Попасна, випустивши 42 боєприпаси.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-терористичні війська застосовували в районі населених пунктів Золоте, Кримське, Лозове, Луганське та Попасна.

У 7 випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших військовослужбовців, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем із гранатометів, стрілецької зброї та БМП.

Донецький напрямок

Минулої доби зафіксовано 14 вогневих провокацій з боку російсько-окупаційних військ. У більшості випадків противник застосовував тільки стрілецьке озброєння та гранатомети, за винятком н.п. Водяного, де наші позиції також були обстріляні противником з мінометів калібру 120 мм, а в районі Авдіївки та Мар’їнки в хід пішли вже 82-мм міномети.

Крім того, противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по опорних пунктах наших військ біля Авдіївки, Гранітного і Камянки.

Не обійшлося також без порушень перемир’я і в інших ключових місцях нашої оборони, зокрема в районі Мар’їнки, Водяного, Пісків та шахти Бутівка. Там противник вчора важку зброю не застосовував, однак обстрілював наші опорні пункти з гранатометів і піхотного озброєння.

З метою придушення активності противника, практично в усіх випадках військовослужбовці Збройних Сил України застосовували у відповідь незаборонену Мінськими угодами зброю.

Цивільно-військове співробітництво

Офіцери з питань цивільно-військового співробітництва супроводили бригаду Державної служби з надзвичайних ситуацій до населеного пункту Травневе, де працівники ДСНС обстежили з метою подальшого відновлення 5 будинків, пошкоджених обстрілами бойовиків.

http://mediarnbo.org/2017/12/14/zvedeni-dani-ato-14-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества