Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведення штабу АТО на 06:00 – 12 грудня 2017

Минула доба у районі проведення АТО характеризується зменшенням кількості, проте, на деяких ділянках лінії зіткнення, збільшенням інтенсивності обстрілів зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Особливо у вечірній та нічний час.

Загалом за минулу добу зафіксовано 22 порушення режиму припинення вогню з боку російсько-терористичних військ.

З метою придушення вогневої активності противника, у випадках, коли обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших воїнів, військовослужбовці Збройних Сил України відкривали по ворогу прицільний вогонь із незабороненої Мінськими угодами зброї.

Внаслідок обстрілів противника жоден український захисник не постраждав.

Такі дані оприлюднив сьогодні вранці речник прес-центру штабу Антитерористичної операції підполковник Василь Лабай.

На Луганському напрямку із настанням темної пори доби ворог активізувався поблизу населеного пункту Луганське. Тут, починаючи з 21:00 і майже до опівночі, противник кожні дві хвилини вів вогонь з мінометів калібру 120-мм і 82-мм по оборонних укріпленнях українських захисників та випустив загалом майже сто мін. Також із мінометів противник обстрілював оборонців Лозового, Кримського і Зайцевого. Неподалік Троїцького та Новоолександрівки окупанти здійснювали прицільні обстріли українських опорних пунктів із БМП та піхотного озброєння.

На Донецькому напрямку увечері зі 120-мм мінометів загарбники вели вогонь поблизу Водяного, а з тієї ж зброї 82-го калібру – поряд з Березовим. Біля Богданівки російські найманці порушували перемир’я із озброєння БМП та стрілецької зброї.

http://mediarnbo.org/2017/12/12/zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-12-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества