Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведення штабу АТО на 06:00 – 10 грудня 2017

Російсько-окупаційні війська продовжують вести вогонь по позиціях Збройних Сил України, застосовуючи міномети різних калібрів. Особливо активізувався противник за темної пори доби.

Загалом за минулу добу зафіксовано 39 порушень режиму припинення вогню з боку окупантів. У випадках, коли обстріли противника становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших воїнів, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів жоден український захисник не постраждав.

За інформацією, яку повідомив сьогодні вранці речник прес-центру штабу Антитерористичної операції підполковник Василь Лабай, на Луганському напрямку ворог неодноразово зі 120-мм мінометів, зенітної установки, озброєння БМП та стрілецької зброї вів вогонь по наших оборонних укріпленнях біля Троїцького і Кримського. Під час вогневих провокацій у районі Луганського і Попасної противник декілька разів обстрілював українські опорні пункти з мінометів 82-го калібру і гранатометів. З озброєння БМП бойовики порушували перемир’я поблизу Зайцевого, а з кулеметів здійснювали обстріли по опорних пунктах неподалік Новоолександрівки та Світлодарська.

На Донецькому напрямку ворожа активність зосередилася в районі Авдіївки. Тут загарбники з 82-мм мінометів вели вогонь по оборонцях Пісків і шахти Бутівка, а з піхотного озброєння обстрілювали південні околиці Авдіївки. Крім того, на Приазов’ї незаконні збройні формування відкривали вогонь з гранатометів і озброєння БМП по захисниках Водяного і Талаківки.

http://mediarnbo.org/2017/12/10/zvedennya-shtabu-ato-na-06-00-10-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества