Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 1 грудня 2017

Упродовж вчорашнього дня противник збільшив кількість обстрілів позицій Збройних Сил України в районі проведення Антитерористичної операції. При цьому на обох оперативних напрямах ворог продовжував відкривати вогонь із зброї, забороненої Мінськими домовленостями.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення зафіксовано 25 обстрілів російсько-окупаційних військ. У 13 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Вчора під час обстрілу нашого опорного пункту в районі Пісків отримав поранення один наш військовослужбовець. Захисника України було оперативно евакуйовано до медичного закладу, де йому надається вся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

З 1-ї до 3-ї години ночі окупанти обстрілювали із мінометів різних калібрів українські опорні пункти біля Луганського і Троїцького. Вдень мінометним обстрілам також піддавалися наші позиції неподалік Кримського і Новолуганського, а після 21-ї години – поблизу Новоолександрівки. Загалом на Луганському напрямі поблизу наших опорних пунктів зафіксовано 16 розривів мін 120-го калібру і 4 – 82-го.

Крім того, протягом доби противник тричі відкривав вогонь із БМП по українських захисниках в районі Лозового та Луганського.

Обстрілам із гранатометів і стрілецької зброї піддалися наші позиції біля Троїцького, Станиці Луганської, Жовтого, Зайцевого, Луганського, Лозового, Кримського, Новолуганського, Сизого та Новоолександрівки.

Загалом за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 16 ворожих обстрілів. У більшості випадків підрозділи Збройних Сил України на провокації не відповідали, проте у випадках, коли противник нахабнів, понижували йому «градус» прицільним вогнем зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Донецький напрямок

Ворог дев’ять разів відкривав прицільний вогонь по наших позиціях. У районі Павлополя з настанням темної пори доби бойовики вели вогонь по наших опорних пунктах із великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї, а згодом випустили 10 снарядів із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів.

Крім того, порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ із використанням гранатометів та стрілецької зброї зафіксовано біля Красногорівки, Богданівки, Авдіївки, Павлополя, Кам’янки, Мар’їнки та Пісків. На свої провокації противник щоразу отримував потужні прицільні відповіді із СПГ-9, ручних гранатометів та штатної стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У передових підрозділах російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей зростає невдоволення харчовим забезпеченням. Зокрема, в одній із частин т.зв. 1 АК бойовики звинувачують командування у розкраданні запасів продовольства і привласненні продовольчих пайків з метою продажу.

Крім того, продовжується скоєння злочинів російськими військовослужбовцями проти цивільного населення. Так, 29 листопада у Шахтарську групою озброєних російських військовослужбовців було викрадено місцевого мешканця.

Цивільно-військове співробітництво

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ» спільно з представниками «Донецькобленерго» склали «дорожню карту» робіт, які необхідно виконати для відновлення електропостачання населеного пункту Травневе.

Також місцевому населенню цього населеного пункту були надані мішки для отримання близько 12 тон вугілля, яке за вказівкою Голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації буде роздано мешканцям для опалення домівок.

Крім того, українські військовослужбовці передали жителям Травневого та Гладосового гуманітарну допомогу від бійців «Світлодарської дуги» та передової медичної групи військових лікарів Світлодарська.

Група цивільно-військового співробітництва «Калинове» доставила військовослужбовцям, які несуть службу на передовій в районі н.п. Невельське, 250 кв. м поліетиленової плівки, переданої неурядовими організаціями.

Військовослужбовці Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва «Краматорськ» провели заняття з військової підготовки для старшокласників краматорських шкіл.

На одному з полігонів у місцях відведення важкого озброєння в районі проведення АТО відбулися змагання мінометних обслуг підрозділів Сил спеціальних операцій

Мінометники змагалися на влучність, ведучи стрільбу з відкритих та закритих вогневих позицій.

Цього тижня понад 3 тисячі 600 учасників антитерористичної операції отримали відзнаки та цінні подарунки оборонного відомства

Усього з початку антитерористичної операції нагородами Міністерства оборони України відзначено понад 49 тисяч військовослужбовців і працівників Збройних Сил України.

Сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході бойових дій, з початку проведення АТО виплачено 1 мільярд 592 мільйона гривень.

1 мільярд 488 мільйонів гривень матеріальної допомоги учасники АТО отримали у зв’язку з пораненням та інвалідністю.

http://mediarnbo.org/2017/12/01/zvedeni-dani-ato-01-grudnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества