Зведені дані АТО – 29 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські війська втрат не понесли.

Луганський напрямок

Як і протягом останніх днів, вчора тут було спокійно. Ворог відкрив вогонь по позиціям українських військових лише один раз – ввечері окупанти вели вогонь по Станиці Луганській.

Донецький напрямок

Вчора більша частина збройних провокацій з боку ворога припала на ділянку фронту Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Тут бойовики провели три короткі обстріли з мінометів по Авдіївці, а також неодноразово відкривали вогонь з гранатометів різних систем.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 11 обстрілів з боку ворога, зокрема 3 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі російсько-окупаційні сили провели мінометний обстріл середньої інтенсивності по Красногорівці, під час якого по позиціям українських військових було випущено 20 мін. Вчора ворог чотири рази відкривав вогонь з легкого озброєння по Водяному, половина обстрілів припала на темну пору доби. По одній збройні провокації відбулося в Талаківці та Широкиному.

Минулої доби на Маріупольському напрямку відбулося 7 обстрілів з боку ворога.

У с. Мирна Долина Попаснянського району Луганської області триває розмінування території

З початку серпня до акції долучилася Данська група з розмінування. Загалом діяльність координує Міністерство оборони України.

Співробітники СБУ протягом серпня припинили діяльність декількох адміністраторів, які підтримували антиукраїнські спільноти у російських соціальних мережах

Правоохоронці встановили та затримали пропагандистів у Київській, Львівській, Черкаській, Хмельницькій, Харківській, Чернігівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та Сумській областях. Основним завданням кремлівських інформаційних найманців було створення картинки несприйняття центральної влади у декількох регіонах країни. Вилучено комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами отримання завдань від російських кураторів та розміщення антиукраїнських матеріалів.

На Дніпропетровщині з бійцями Криворізької бригади Нацгвардії відбулись бойові стрільби із мінометів

Бійці протягом двох тижнів жили у польових умовах в наметовому таборі поблизу селища Черкаське, де покращували свій бойовий вишкіл: приводили зброю та особовий склад в повну бойову готовність, вправлялися з маневруванням техніки та вдосконалювали загальні бойові навички. Днями відбулася фінальна частина польового виходу, у ході якої мінометні розрахунки висунулись на позиції, швидко розгорнулись з похідного у бойове положення, отримали розрахунки на стрільбу і влучно знищили всі вказані цілі.

http://mediarnbo.org/2017/08/29/zvedeni-dani-ato-29-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн