Зведені дані АТО – 28 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих і поранених у лавах українських військ немає.

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Бойові дії низької інтенсивності велися по всьому фронту, за винятком Донецького аеропорту. В Авдіївці серед дня стався мінометний обстріл та протягом всієї доби низка інцидентів із застосуванням легкого озброєння. Також окупанти порушували режим тиші на світлодарській дузі та на трьох позиціях під Горлівкою.

Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 10 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Левова частка ворожих обстрілів припала на Водяне, де противник порушував режим тиші і вдень, і вночі. Здебільшого окупанти застосовували стрілецьку зброю.

Окрім цього, противник порушував режим тиші у Богданівці, Гнутовому та Лебединському.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів.

Інформація ГУР МОУ

Підтверджені втрати противника за минулий тиждень склали 9 загиблих та 17 поранених окупантів. Найбільші втрати понесли так звані «3-я бригада» та «9-й полк» російсько-окупаційних військ, що діють під Горлівкою та на півдні Маріупольського напрямку відповідно.

Разом з тим, розвідка повідомляє, що на окупованій території тривають навчання бойовиків, проводиться активна повітряна розвідка та не припиняється військове постачання з Росії. Минулого тижня на окупований Донбас прибуло три залізничних ешелони, які перевезли п’ять танків та 25 цистерн з паливом для ворожої військової техніки.

Ще один колишній бойовик скористався Програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Встановлено, що у 2014 році мешканець Волноваського району Донеччини вступив до лав НЗФ, але вже через тиждень він зрозумів помилковість свого вибору, і вирішив якнайшвидше залишити бойовиків. Протягом тривалого часу чоловік переховувався на окупованій території.

Ознайомившись в Інтернеті з Програмою СБУ, він вирішив скористатися можливістю повернутися додому та розпочати мирне життя. Волноваський районний суд Донецької області звільнив колишнього бойовика від кримінальної відповідальності.

На аналогічне рішення суду очікує ще один учасник Програми – мешканець Донецької області, який у 2014 році, перебуваючи під впливом російської пропаганди, перебував у складі НЗФ у Слов’янську. Після початку активних бойових дій він втік з міста. Переховуючись на окупованій території, чоловік шукав можливість повернутися на звільнену силами АТО територію. Про Програму СБУ «На тебе чекають вдома» чоловік дізнався з телебачення та добровільно звернувся із заявою до правоохоронних органів.

Співробітники СБУ виявили у селищі Гранітне Волноваського району Донеччини схованку з вибухівкою та боєприпасами

Серед будівельного сміття оперативники знайшли замаскований ящик з двадцятьма кілограмами тротилу, майже сім тисяч набоїв калібру 7,62, сорок гранат ВОГ та одну протитанкову гранату.

Першокурсники Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківського політехнічного інституту» та Військової академії (м. Одеса) склали військову присягу

Кілька сотень молодих патріотів, серед яких багато учасників АТО та вихованців військових ліцеїв, розпочнуть навчання, щоб здобути військовий фах та офіцерські погони.

http://mediarnbo.org/2017/08/28/zvedeni-dani-ato-28-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн