Зведені дані АТО – 27 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли. В той же час, вчора, 26 серпня, під час лікування у Харкові 1 військовослужбовець помер від поранень, які отримав 19 серпня поблизу Кримського.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Минулої доби ворог здійснив лише одну збройну провокацію – ввечері окупанти відкрили вогонь з стрілецької зброї по Станиці Луганській.

Донецький напрямок

Вчора під обстріли з боку ворога потрапили позиції українських військових поблизу Зайцевого та Авдіївки. Основна частина порушень режиму тиші припала на вечірній час. Бойовики активно застосовували гранатомети та кулемети. ЗСУ були змушені відкривати вогонь у відповідь на найбільш зухвалі збройні провокації з боку окупантів.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, минулої доби на Донецькому напрямку відбулося 13 обстрілів з боку ворога.

Маріупольський напрямок

Порівняно з позавчорашньою добою, інтенсивність обстрілів з боку ворога зросла більше ніж вдвічі. Бойовики традиційно зосередили свою вогневу активність на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. Вночі російсько-окупаційні війська здійснили обстріли Старогнатівки, Павлополя та Широкиного з гранатометів.

Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші ворог застосовував виключно стрілецьку зброю. Найбільш напружена ситуація вчора спостерігалась в Павлополі та Водяному, на які припали більше 60% ворожих обстрілів.

Таким чином, вчора на Маріупольському напрямку відбулася 21 збройна провокація з боку ворога.

У Покровському районі Донецької області поліцейські знайшли великий схрон з боєприпасами та вибухівкою

Вилучено 15 протитанкових і протипіхотних мін, 16 мінних детонаторів для мінометних мін, 20 гранат із запалами, близько шести тисяч набоїв та 20 кг пластиду.

У Військовому інституті танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» відбулася церемонія випуску офіцерів-магістрів

Половина з усіх випускників отримали дипломи із відзнакою. Переважна більшість із них в рамках військового стажування неодноразово направлялися до району проведення АТО.

На базі бригади тактичної авіації імені Петра Франка відбувся триденний навчально-тренувальний збір фахівців рятувальних парашутно-десантних груп ЗСУ, а також особового складу команди з парашутних видів спорту

Для участі у заході прибуло 60 військовослужбовців з семи військових частин Повітряних Сил ЗСУ. Під час проведення збору виконувалися стрибки з парашутом на понадграничну дальність, з малих висот та на воду у простих та складних метеоумовах.

У Національній академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Житомирському військовому інституті імені Сергія Корольова курсанти першого курсу склали військову присягу

Загалом лави цих вищих військових навчальних закладів поповнили понад 600 осіб.

http://mediarnbo.org/2017/08/27/zvedeni-dani-ato-27-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн