Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 24 серпня 2017

Вітаємо з Днем Незалежності України! Більше трьох років війни з російським агресором продемонстрували нам та всьому світові здатність Української Держави боронити власну Незалежність. Це стало можливим завдяки героїчному подвигу українських військових, працівників правоохоронних органів, волонтерів та медиків, які поставили під загрозу власне життя та здоров’я задля того, щоб захистити власну Батьківщину. Схиляємо голови перед тими, хто віддав життя за нашу свободу та висловлюємо подяку солдатам та офіцерам, що захищали та продовжують захищати територіальну цілісність нашої держави. Бажаємо Народу України та її війську незламного бойового духу, щастя, оптимізму та віри в перемогу.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, двоє військовослужбовці дістали поранення і травми.

Луганський напрямок

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, обстановка принципово не змінилася. Основні бойові дії тривають у Попаснянському районі, де противник тричі застосовував міномети, при цьому було випущено 15 мін. Також серія ворожих обстрілів сталася у Кримському. На інших ділянках фронту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося вісім ворожих обстрілів, українські війська відкривали вогонь у відповідь в усіх випадках.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора здебільшого велися в Авдіївці, а також в Зайцевому та на позиції «Шахта Бутовка». Здебільшого окупанти порушували режим тиші ввечері. Противник застосовував тільки легке озброєння. Тривалість кожного обстрілу склала від 30 і більше хвилин. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося сім ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Ввечері у Павлополі, Лебединському та Широкиному сталося по одному ворожому обстрілу. Кожен із них тривав близько 20 хвилин, противник застосовував лише стрілецьку зброю. На інших ділянках фронту бойові дії не велися.

Сьогодні з нагоди Дня незалежності України Президент України підписав укази про присвоєння звання Героя України двом військовослужбовцям ЗСУ: Василю Тарасюку та Євгену Лоскоту (посмертно)

23-річний лейтенант Василь Тарасюк (позивний «Тайфун») – військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади. Випускник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Відзначився в боях за авдіївську промзону. Раніше цей мужній офіцер вже був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

31-річний офіцер Євген Лоскот – військовослужбовець 1-ї окремої танкової бригади. Учасник Революції Гідності. Після початку війни добровільно пішов до армії, брав участь в боях у Секторі А (Луганський аеропорт, Щастя, Слов’яносербський район). Героїчно загинув 5 вересня 2014 року.

Низка славетних підрозділів ЗСУ та НГУ отримали почесні найменування

24-а окрема механізована бригада ЗСУ – «імені короля Данила»;

72-а окрема механізована бригада ЗСУ – «імені Чорних запорожців»

1-а окрема танкова бригада ЗСУ – «Сіверська».

16-а окрема бригада армійської авіації ЗСУ – «Броди»;

48-й інженерна бригада ЗСУ – «Кам’янець-Подільська»;

1-а бригада оперативного призначення НГУ – «Президентська імені Петра Дорошенка».

Також Могилів-Подільський прикордонний загін отримав ім’я Героя України старшого лейтенанта Вячеслава Семенова.

Працівники СБУ затримали артилериста бойовиків

Мешканець Волноваського району у липні 2015 року отримав пропозицію підзаробити в одному з артилерійських підрозділів окупантів. За інформацією СБУ, саме цей підрозділ тривалий час обстрілював позиції сил АТО та мирних мешканців Мар’їнки. Затриманий засвідчив, що офіцерський склад їхнього загону був переважно укомплектований вихідцями з Росії, що носили військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими відзнаками. Бойовики використовували військове спорядження та їли сухпайки російського виробництва. У жовтні 2016 року, побоюючись за власне життя, бойовик втік з бандформування. Після тривалого переховування він вирішив повернутись на підконтрольну Україні територію, де і був затриманий оперативниками СБУ. Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Оперативники СБУ затримали інформатора російсько-окупаційних військ

Мешканець окупованого Єнакієвого збирав інформацію про переміщення, а також місця розташування особового складу і військової техніки сил АТО поблизу лінії розмежування під час нібито відвідування родичів. Правоохоронці затримали інформатора у Костянтинівському районі Донецької області під час чергового «візиту».

Через КПВВ «Новотроїцьке» прослідували вісім автомобілів з гуманітарним вантажем від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Транспортні засоби перевезли медичні та будівельні матеріали загальною масою більше 90 тонн для людей, що проживають на окупованій території Донецької області.​

http://mediarnbo.org/2017/08/24/zvedeni-dani-ato-24-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества