Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 21 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, п’ять військовослужбовців дістали поранення і травми.

Луганський напрямок

Основні бойові дії розгорнулися вранці та після полудня у Попаснянському районі. Одразу кілька передових позицій українських військ було обстріляно з мінометів, бронетехніки та легкого озброєння. Наші війська активно вели вогонь у відповідь, що змусило бойовиків заспокоїтись: після 15 години активність російсько-окупаційних військ різко знизилася.

Також по одному ворожому обстрілу сталося у Кримському та Новотошківському.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема шість – з важкого озброєння. По наших позиціях було випущено понад 45 мін.

Донецький напрямок

Як і раніше, дуже неспокійна обстановка біля Авдіївки та на сусідніх позиціях – від Кам’янки до Пісків. Ворожі обстріли почалися одразу після опівночі, але ситуація погіршилася у другій половині дня, коли ворог застосував важке озброєння. У Кам’янці окупанти стріляли з гармат, в Авдіївці – з мінометів та установок «Град-П», в Опитному з мінометів, у Пісках – з мінометів, танка, гармат, у Невельському – з мінометів.

При цьому по наших позиціях було випущено понад 130 відповідних боєприпасів – мін, снарядів та ракет. Українські війська активно вели вогонь у відповідь, що дозволило знизити інтенсивність ворожих обстрілів.

Також у Луганському пізно ввечері відбулася коротка перестрілка із застосуванням БМП.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 18 ворожих обстрілів, зокрема вісім – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше, противник активно порушує режим тиші по всьому фронту. У Мар’їнці під ворожий вогонь потрапив житловий квартал. У Красногорівці, Чермалику та Павлополі сталися мінометні обстріли. Традиційно окупанти активізувалися ввечері, коли на ділянці фронту Павлопіль – Широкине був обстріляний практично кожний передовий пост наших військ. Сили АТО активно вели вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 18 ворожих обстрілів, зокрема три – з важкого озброєння.

Інформація ГУР МОУ

Підтверджені втрати противника за минулий тиждень склали:

30 загиблих окупантів;

51 поранений окупант;

3 знищених одиниці техніки (міномет, вантажівка ЗіЛ, танк).

Найбільші втрати противник поніс на Маріупольському напрямку, а саме на ділянці фронту Новотроїцьке – Широкине.

У Військовій академії (м. Одеса) та Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбувся випуск молодих офіцерів-магістрів, а в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського – випуск офіцерів запасу

Серед випускників – молоді фахівці ракетно-артилерійських військ, авіації та ППО, автомобільних техніки тощо. Загалом особовий склад та мобілізаційний резерв Збройних Сил поповнився понад 140 лейтенантами та понад 900 молодшими лейтенантами запасу.

Військовослужбовці ВСП ЗСУ взяли участь у двотижневих навчальних зборах з інструкторами рукопашного бою

Під час проходження курсу його учасники виконували всі необхідні елементи –подолання смуги перешкод, правила швидкісного роззброєння противника або порушника, надання першої домедичної допомоги та психологічна підготовка до ведення дій в екстремальних умовах.

У підрозділах ОТУ «Луганськ» з усіма категоріями військовослужбовців проведено заняття з тактичної медицини

Основна увага приділялася наданню першої медичної допомоги в бойових умовах, зокрема під час оборонного або наступального бою, бойового контакту з противником, за різних погодних умов тощо.

http://mediarnbo.org/2017/08/21/zvedeni-dani-ato-21-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества