Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 19 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, три військовослужбовці дістали поранення.

Луганський напрямок

Доба почалася з дуже потужного нічного обстрілу Кримського. Він тривав майже одну годину, при цьому було випущено понад 60 мін, а також активно вівся ворожий вогонь з легкого озброєння. Згодом, на світанку та ввечері противник тричі порушив режим тиші в Попаснянському районі. Більше бойові дії на Луганському напрямку вчора не велися.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора противник зосередився на трьох «гарячих точках» – Зайцевому, Авдіївці та позиції «Шахта Бутовка». Традиційно окупанти активізувалися у другій половині дня, коли в хід пішло важке озброєння – міномети й танк. При цьому було випущено майже 60 мін та снарядів. Українські війська активно вели вогонь у відповідь – не менше 7 разів та різних ділянках фронту.

Ще один ворожий обстріл стався у Новоселівці Другій. На світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту вчора було тихо.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема п’ять – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Противник вів вогонь по всій лінії фронту. У Мар’їнці та Чермалику сталися мінометні обстріли. Також неподалік Богданівки окупанти здійснили демонстраційний артобстріл, що не ніс загрози особовому складу. Також перестрілки малої та середньої інтенсивності традиційно сталися на півдні – у Павлополі, Водяному, Широкиному тощо.

Бойовики і надалі нехтують будь-якими досягнутими домовленостями

Зокрема, ворог продовжує широко використовувати запалювальні боєприпаси та дотримується тактики «випаленої землі». Бойовики навмисно, застосовуючи ці боєприпаси, підпалюють поля та лісосмуги на лінії розмежування сторін з метою витіснення підрозділів сил АТО з займаних позицій. Так лише упродовж останніх декількох днів були відмічені подібні випадки поблизу Зайцевого, Катеринівки, Мар’їнки, Новотошківського та Верхньоторецького. Українські військові докладали зусиль до гасіння таких пожеж, часто з ризиком для життя. Крім того, від таких злочинних дій страждають і мирні мешканці, що проживають на лінії розмежування.

Так, позавчора внаслідок влучання запалювальних боєприпасів у один з житлових районів у Зайцевому виникла пожежа в декількох будинках. А вчора автомобіль спостережної групи української сторони СЦКК, яка прибула в Зайцеве для уточнення руйнувань будівель, було обстріляно вогнем снайпера з боку бойовиків. Такі дії бандформувань свідчать про їхню зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту.

На Львівщині визначили кращих розвідників Збройних Сил України

У змаганнях брали участь близько 80 учасників із команд підрозділів Сухопутних військ, Військово-морських сил та ВДВ. Перемога і право називатись найкращим розвідувальним взводом ЗСУ у 2017 році дісталася розвідувальному взводу Військової академії (м. Одеса).

У Нацгвардії визначили найкращий екіпаж БТР

Змагання присвятили пам’яті військовослужбовця НГУ прапорщика Максима Мушти, який загинув під час боїв за Ясинувату 17 серпня 2014 року.

Протягом трьох днів екіпажів виконували нормативи з водіння та вогневої підготовки, складали письмові тести зі знання озброєння та бойової техніки, виконували стрільби. Найкращими екіпажами на БТР стали нацгвардійці з Вишгорода та Одеси, які набрали найбільшу кількість балів у загальному заліку.

Курсанти-першокурсники Військової академії (м. Одеса) пройшли перші польові випробування

Понад 200 першокурсників стали учасниками 15-денного польового виходу, під час якого вони виконали марш-кидок, попрактикуватися в орієнтуванні на місцевості, відпрацювати тактичні прийоми ведення бою та виконали навчальні стрільби з автомата і гранатомета. Кульмінацією табірного збору курсантів стала «обкатка танком» з метанням гранат, смуга перешкод, а також практичні заняття з рукопашного бою і захист від впливу хімічної і бактеріологічної зброї.

Харківські танкісти-гвардійці вдосконалюють свої бойові навички в польових умовах

Протягом першого тижня занять танкісти на своїх бойових машинах виконували навчальні вправи з водіння в складних умовах місцевості, долали природні і штучні перешкоди, відпрацьовували нормативи в складі всього екіпажу. Зараз на екіпажі танків чекають практичні стрільби.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували два вантажних автомобілі від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Транспортні засоби перевозили для мешканців Донецької області будівельні матеріали загальною масою 40 тонн.

http://mediarnbo.org/2017/08/19/zvedeni-dani-ato-19-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества