Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 17 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовослужбовець загинув, чотири – дістали поранення і травми.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора була Новоолександрівка. Окупанти активно порушували режим тиші у темну пору доби та під час сутінків. При цьому ворог застосовував, як легке, так і важке озброєння.

Також по одному ворожому обстрілу вчора сталося у Станиці Луганській, Кримському та Новозванівці.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося сім ворожих обстрілів, зокрема один – з міномета; у п’яти випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Бойові дії тривають по всьому фронту, але близько половини ворожих обстрілів припадає на Авдіївку. Противник вів вогонь одразу з трьох напрямків, активно застосовував міномети та бронетехніку. Особливо запекле протистояння почалося після 16 години, що тривало до пізнього вечора. Також неспокійно вчора було на світлодарській дузі, по всьому горлівському периметру, позиції «Шахта Бутовка», Невельському. У Зайцевому зафіксовано влучання ворожих куль та осколків у житловий район.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку стався 21 ворожий обстріл, зокрема шість мінометних. По наших позиціях було випущено 30 мін. Майже на кожен агресивний жест окупантів українські війська відповідали стрільбою.

Маріупольський напрямок

Окупанти активізувалися одразу в двох місцях. Противник повернувся до тактики активного застосування важкого озброєння. У Старогнатівці пізно ввечері відбувся комплексний 50-хвилинний ворожий обстріл, під час якого бойовики одночасно застосовували міномети, танк і 152-мм гармати. При цьому з вищезгаданого озброєння було випущено понад 40 боєприпасів.

У Водяному вранці українські позиції були обстріляні одразу з двох різних майданчиків. При цьому противник застосовував 122-мм гармати і реактивні установки «Град-П». У Павлополі та Чермалику серед дня відбулися мінометні обстріли. Ще один обстріл стався в Мар’їнці.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося сім ворожих обстрілів, зокрема п’ять – з важкого озброєння.

СБУ затримує ворогів України

На Запоріжжі CБУ затримала ворожого інформатора. Оперативники спецслужби встановили, що жінка-блогер з Мелітополя систематично за матеріальну винагороду збирала та передавали бойовикам інформацію про переміщення, місця дислокації, озброєння та чисельність сил АТО. Правоохоронці задокументували, що зібрані відомості жінка передавала мобільним зв’язком та через Інтернет, а також доповідала куратору про суспільно-політичну ситуацію у Мелітополі та районі. Під час обшуку за місцем проживання зловмисниці співробітники СБУ вилучили комп’ютерну техніку, засоби зв’язку, фото- та відеотехніку з доказами передачі інформації противнику.

Ще одного колишнього бойовика співробітники СБУ затримали на Донеччині. Уродженець одного із селищ Ясинуватського району Донеччини, піддавшись впливу пропаганди «русского міра», приєднався до бойовиків у січні 2015 року. Згодом він втік від подільників через нестерпні умови та безлад, що коїться на окупованій території.

Зловмисник зміг повернутися на підконтрольну Україні територію і тривалий час переховувався, поки не був затриманий співробітниками спецслужби.

На Дніпропетровщині СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали зловмисника під час спроби продати чотири гранатомети.

Встановлено, що зброя була завезена з району проведення АТО.

На Волині відбулися навчання військової авіації

Екіпажі бойових літаків виконували бомбометання, а також тренувалися вести повітряні бої. Загалом, завдання із застосування авіаційних засобів ураження були виконані успішно.

В Навчальному центрі Нацгвардії на Львівщині розпочався чемпіонат з багатоборства кінологів

Оцінювання проводитиметься за двома критеріями: загальна та спеціальна підготовка. Впродовж першого дня змагань виконувалися вправи загального курсу дресирування та подолання смуги перешкод.

Далі на конкурсантів чекають вправи спеціальної підготовки, під час яких і буде визначено переможця.

На Сумщині тривають збори із загонами територіальної оборони

Безпосередньо в польових умовах учасники заходу вдосконалюють навички з тактичного пересування, ведення вогню з різних типів стрілецької зброї, метання ручних гранат, мінної безпеки та надання первинної медичної допомоги.

Через КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до неконтрольованої території прослідували два вантажні автомобілі від Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які перевозили для мешканців Луганської області товари медичного призначення та будівельні матеріали загальною масою понад 20 тонн.

http://mediarnbo.org/2017/08/17/zvedeni-dani-ato-17-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества