Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 14 серпня 2017

За минулу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, три військовослужбовці дістали поранення.

Луганський напрямок

Як і раніше, бойові дії тривають біля Бахмутської траси та у Попаснянському районі. Противник активізувався після полудня, а ввечері обстріли тільки посилилися. Окупанти тричі застосовували міномети, при цьому було випущено 16 мін. Українські війська активно вели вогонь у відповідь на п’яти різних позиціях.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося дев’ять ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Головною «гарячою точкою» вчора стала Авдіївка. Противник відкрив вогонь після 14 години, українські війська відповіли окупантам тим самим. Перестрілки тривали (з короткими паузами) понад дев’ять годин. Слід зазначити, що бойовики кілька разів застосовували міномети. Вогонь вівся одразу з кількох напрямків.

Також ворог епізодично порушував режим тиші на 4 інших позиціях. Всі ці інциденти були достатньо тривалими.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема три – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Вчора вранці бойовики вчергове обстріляли житлові квартали Мар’їнки. По будинках місцевих мешканців противник стріляв з гранатометів та мінометів. Внаслідок влучання однієї з мін було пошкоджено дах та посічено стіни однієї з присадибних будівель.

Також традиційно неспокійно на ділянці фронту Чермалик – Широкине. Вчора ворог двічі застосовував міномети у Чермалику. Це сталося ще в першій половині дня. У Водяному та Широкиному бойовики обмежилися достатньо тривалими провокаціями зі стрілецької зброї.

Інформація ГУР МОУ

Підтверджені втрати противника за минулий тиждень склали вісім загиблих та 35 поранених окупантів. Левова частка припадає на район Авдіївки та південну частину Маріупольського напрямку, де бойовики традиційно поводять себе найбільш нахабно, і, відповідно, наражаються на влучний вогонь у відповідь або стають жертвою власного недбальства.

На маріупольському блокпосту правоохоронці затримали інформатора бойовиків

Встановлено, що півтора роки мешканець Волноваського району передавав бойовику на прізвисько «Атаман» відомості про ротацію наших військових та пересування техніки.

http://mediarnbo.org/2017/08/14/zvedeni-dani-ato-14-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества