Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 12 серпня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 6 військовослужбовців отримали поранення. Це сталося в результаті ворожих обстрілів.

Водночас вчора в результаті підривів на вибухових пристроях загинув один наш військовий, ще троє були поранені. Ці прикрі випадки трапилися поблизу Авдіївки та Зайцевого.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Обстановка тут залишається напруженою. Відразу після опівночі бойовики відкривали вогонь з легкого озброєння у Кримському та Новоолександрівці. У більше ніж половині випадків противник застосовував важке озброєння. Так, міномети окупант використав на Бахмутській трасі, а саме поблизу Новотошківського та Кримського, також поблизу Щастя, і неподалік села Сизе Станично-Луганського району. Найбільш інтенсивними ворожі мінометні обстріли були на бахмутській трасі, де сумарно ворог випустив понад 30 мін калібру 120 мм. Характерно, що усі мінометні обстріли сталися під час або після заходу сонця. Удень же бойовики на Луганському напрямку бойової активності не проявляли. За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, усього вчора на цьому напрямку ворог порушив режим тиші 9 разів.

Донецький напрямок

Основна «гаряча точка» минулої доби – традиційно Авдіївка. Тут вчора противник вперше порушив режим тиші близько 2 години ночі, провівши обстріл з гранатометів та крупнокаліберних кулеметів, а також випустив 4 міни. Після цього до кінця доби бойовики провели 3 обстріли, починаючи з 11 ранку. Під час кожного з них важке озброєння не застосовувалося, а тривалість у середньому склала 2 години. Також вчора пізно ввечері бойовики обстріляли з крупнокаліберних кулеметів наші позиції у Зайцевому.

Маріупольський напрямок

Бойові дії розпочалися тут близько 19 години. Ворожі обстріли припали на південну частину напрямку – Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине. У Лебединському та Водяному, нарівні з легким озброєнням бойовики застосували міномети, випустивши по позиціях сил АТО сумарно понад 10 мін. У Мар’їнському районі окупант порушив перемир’я пізно ввечері, обстріл тривав 1 годину, застосовувалося тільки легке озброєння.

Усього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 6 ворожих обстрілів.

У Лимані правоохоронці затримали працівника т. зв. «міністерства промисловості та торгівлі «ДНР»

Чоловік займався розробкою нормативно-правової бази для так званого «міністерства» та оформленням так званих «ліцензій», зокрема на видобування корисних копалин, виготовлення ліків, ввезення наркотичних та психотропних засобів, утилізацію боєприпасів тощо. Затриманому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Ще два колишніх члени НЗФ (жінка з Покровського району та чоловік з Мар’їнського району Донецької області) взяли участь в Програмі СБУ «На тебе чекають вдома»

Обоє вони кілька років тому скоїли помилку, приєднавшись до лав російсько-окупаційних військ. Проте вони швидко усвідомили її та вирішили покаятися перед українською владою. Правоохоронці ретельно перевірятимуть свідчення кожного фігуранта Програми. У разі позитивного висновку вони мають підстави на звільнення від кримінальної відповідальності.

Усього з початку роботи Програми СБУ «На тебе чекають вдома» її успішно пройшли понад 200 осіб. Ще п’ятнадцять – чекають на рішення суду.

Нещодавно українські морські піхотинці взяли участь у багатонаціональному навчанні «Платинум Лайон-2017» в Болгарії

Під час заходів вояки провели наступальну операцію, рейд, штурм населеного пункту. Також українські військові залучалися до курсів корегування та виклику вогню, займалися радіаційним, хімічним і біологічним захистом.

У бригаді тактичної авіації Повітряного командування «Центр» відбулися планові нічні польоти на винищувачах МіГ-29 та літаках Л-39

Одне із завдань акції – підготовка льотного складу до пілотування, навігації та бойових вильотів в темну пору доби. Всі поставлені вимоги були виконані успішно.

На Маріупольському напрямку відбулися тактико-спеціальні навчання з організації понтонної переправи

Інженерні підрозділи висунулися до водної перешкоди, обладнали взводний паром вантажопідйомністю 170 тонн і переправили техніку до місця призначення. У навчаннях взяли участь як досвідчені військовослужбовці, так і новобранці. Під час переправи підрозділи РХБЗ забезпечували аерозольне маскування.

Відбулося навчання артилерії ВМС ЗСУ

За легендою, противник силами танкового взводу та піхоти вирішив перейти у наступ, щоб прорвати лінію нашої оборони. Для протидії наше командування ввело в дію гармати «Рапіра» та Д-30. Стрільба велася як цілою батареєю, так і окремими розрахунками.

У Дніпрі тривають навчально-методичні збори з офіцерами-випускниками вищих начальних закладів Національної гвардії України

Тематика заходу – тактична, медична та вогнева підготовка. До проведення занять залучалися інструктори, які пройшли навчання за стандартами НАТО.

http://mediarnbo.org/2017/08/12/zvedeni-dani-ato-12-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества