Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 11 серпня 2017

Минулої доби інтенсивність обстрілів з боку окупантів зменшилась. В той же час, бойовики продовжують періодично обстрілювати позиції ЗСУ з важкого озброєння, зокрема мінометів. Нагадуємо, що українське командування залишає за собою право на ведення вогню у відповідь на агресивні дії з боку противника у випадку загрози життю військовослужбовців.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув внаслідок підриву на міні в районі Пісок. Ще 1 військовий отримав поранення у результаті обстрілу з боку снайпера противника. Зазначимо, що військовослужбовець отримав поранення під час обстеження ділянки дороги, що веде з окупованого села Пікузи у напрямку Маріуполя. Цією дорогою було заплановано проїзд делегації СММ ОБСЄ на чолі з Александром Хугом. Це вкотре виявляє справжню сутність російсько-окупаційних сил, для яких будь-які домовленості, не кажучи вже про методи ведення війни, не мають ніякої сили.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Луганський напрямок

Вчора близько 14 години російсько-окупаційні війська провели обстріл з мінометів та гранатометів по Новотошківському, після чого на лінії розмежування до вечора запанувала тиша. Між 21 годиною та північчю ворог активізувався на декількох ділянках напрямку. Так, у Кримському бойовики провели мінометний обстріл середньої інтенсивності. У Станиці Луганській противник двічі відкривав вогонь з стрілецької зброї, а в Щасті та Новоолександрівці – вів вогонь з гранатометів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на збройні провокації з боку ворога.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, вчора на Луганському напрямку сталося 7 обстрілів, зокрема 2 – з мінометів.

Донецький напрямок

Минулої доби окупанти порушили режим тиші лише один раз – вночі бойовики вели вогонь з кулеметів по позиції ЗСУ в районі Майорського.

Маріупольський напрямок

Вчора усі епізоди порушення режиму тиші з боку бойовиків припали на ділянку фронту Павлопіль – Широкине. Вночі бойовики провели короткий мінометний обстріл по Широкиному. Зранку обстріли відновилися і тривали з перервами до 20 години. По Талаківці вели вогонь снайперські групи противника. В той час як по Водяному та Широкиному російсько-окупаційні війська вели вогонь з гранатометів різних систем.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 7 обстрілів з боку бойовиків.

На Луганщині СБУ затримала учасника бандформування «батальйон «прізрак»

Правоохоронці встановили, що мешканець тимчасово окупованого Перевальська після звільнення з в’язниці у 2014 році приєднався до бандформування. Бойовик зі зброєю охороняв штаб ворога в Алчевську. Зі слів затриманого, у НЗФ він пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами та мінометами. На початку 2016 року чоловік з особистих причин покинув «колег» та перебрався на територію контрольовану українською владою. Тривалий час він переховувався у Рубіжному, де і був затриманий співробітниками спецслужби.

Першокурсники Національної академії сухопутних військ проходять військово-професійну підготовку

Щодня на полігоні на Львівщині курсанти покращують свої знання і навички з тактики, зв’язку та інженерної справи. Під час навчання враховується практичний досвід, здобутий українськими військовими у районі проведення АТО, а самі заняття проводять офіцери та інструктори, які брали участь у бойових діях на сході України. Планується, що 26 серпня на плацу Національної академії майбутні професіонали військової справи урочисто складуть Військову присягу на вірність Українському народові.

http://mediarnbo.org/2017/08/11/zvedeni-dani-ato-11-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества