Антитеррористическая операция на востоке Украины
 

Антитеррористическая операция на востоке Украины

Прес-центр АТО

Зведені дані АТО – 06 серпня 2017

Сьогодні Україна відзначає День Повітряних Сил Збройних Сил України – свято не лише військових льотчиків, але й усіх тих, хто забезпечує безпеку нашої авіації з землі: операторів зенітно-ракетних комплексів, радіотехнічні і спеціальні війська у складі Повітряних Сил ЗСУ. Ми схиляємо голову перед загиблими воїнами неба та вітаємо живих військових – чинних військовослужбовців та ветеранів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення.

Луганський напрямок

Вчорашня доба розпочалася ворожими обстрілам з гранатометів наших позицій у районі Попасної. Тут бойовики до 6-ї ранку провели ще 2 збройні провокації, обстрілявши зі стрілецької зброї сили АТО у Новоолександрівці та Новозванівці. Після цього бандформування у цьому районі бойової активності не проявляли.

На бахмутській трасі вчора після 18-ї години бойовики провели по одному обстрілу наших рубежів оборони неподалік Кримського та Причепилівки. Одночасно протягом 20 хвилин бойовики вели обстріл зі сторони Жолобка, відкриваючи вогонь з гранатометів та мінометів. Сумарно ворог випустив 20 мін по цих двох позиціях.

Ще одного разу противник порушив режим тиші у Жовтому уже після заходу сонця. Тоді бойовики застосували стрілецьку зброю.

Усього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Зросла бойова активність окупанта поблизу Авдіївки. Вогонь він відкривав практично цілодобово. Усього на цих рубежах відбулося 12 обстрілів з боку противника, що складає 2/3 усіх випадків порушення перемир’я ворогом вчора на Донецькому напрямку. Особливістю бойових дій у цьому районі було те, що окупанти застосовували важке озброєння, зокрема 82-мм міномети виключно після заходу сонця. Так, з 21-ї години до опівночі вони випустили по тамтешніх українських позиціях понад 20 мін.

Також одноразово міномети ворог застосував у Опитному і Новоселівці Другій, випустивши з настанням сутінків пару мін по кожному з цих двох укріплень. На цих же рубежах противник відкривав вогонь також і з легкого озброєння.

На світлодарській дузі вчора було зафіксовано 2 обстріли з боку сил окупанта. Обидва – тривалістю 30 хвилин, з використанням гранатометів та стрілецької зброї, вони сталися близько 4-ї ранку та пізно ввечері.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 7 ворожих обстрілів, 5 з яких – на крайньому півдні напрямку – у Водяному та Широкиному. Ще по одному разу противник відкривав вогонь у бік укріплень наших військових у Старогнатівці та на південь від неї – у Новоселівці Другій. Під час кожного обстрілу важке озброєння ворогом не застосовувалося. Сеанси бойової активності противника тривали від 15 хвилин до години. При цьому найтриваліші обстріли сталися на півдні напрямку. У Мар’їнському районі було спокійно минулої доби.

Співробітники СБУ затримали у Слов’янську колишнього бойовика

Встановлено, що він вступив до лав російсько-окупаційних військ у квітні 2014 року, проте згодом розчарувався в ідеалах «русского міра» та залишив незаконне збройне формування. Зазначимо, що фігурант справи не скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома», тому йому загрожує тривале позбавлення волі.

У Кураховому та Покровську Донецької області поліцейські затримали людей, що нелегально перевозили озброєння та боєприпаси

Загалом було вилучено гранатомет РПГ-22, дві гранати РГД-5, гранату Ф-1 із запалами та велику кількість набоїв до автомата. Все це затримані намагалися вивезти з прифронтового району до мирної частини України.

Льотчики кількох авіабригад ЗСУ проводять спільні навчання

Мета заходу – перевірка сил і засобів протиповітряної оборони України, зокрема, практичне тренування екіпажів винищувальної авіації у пошуку та супроводженні повітряних цілей. Роль порушників повітряного простору виконуватиме група літаків різного класу – винищувачі, бомбардувальники, транспортні літаки тощо. Вони ставитимуть радіоперешкоди, намагатимуться уразити засоби ППО, а також просто відволікатимуть увагу своєю присутністю в небі.

З нагоди Дня Повітряних Сил ЗСУ Президент України нагородив орденами і медалями 15 військовослужбовців

Зокрема, орден Данила Галицького отримав полковник Сергій Боціян. Він неодноразово виконував польоти у складі екіпажу вертольота Мі-8 як бортовий стрілець, тричі призначався старшим групи з пошуку уламків ворожих безпілотних літальних апаратів. Під час обстрілу аеродрому Краматорська 10 лютого 2015 року з РСЗВ “Смерч” полковник виявив мужність та витримку.

Медаль «За військову службу Україні» отримав майор Роман Кость. Протягом листопада 2015 – лютого 2016 років він виявив понад 127 безпілотних літальних апаратів російсько-терористичних військ. Частина з них була знищена. Також майор Кость не допустив втрат особового складу свого підрозділу.

http://mediarnbo.org/2017/08/06/zvedeni-dani-ato-06-serpnya-2017/

Музей миротворчества он-лайн

Центр миротворчества